Ha egy pedagógus pofánveri a kollégáját, elbocsájtják?
Brutális, hogy milyen lelkületű, erkölcsiségű emberek vannak a pedagógusok között (is)!!! (belülről látom).
Tudom, a tettlegesség nem megoldás - de sokszor nagyon nehéz.....
Senki nem verhet pofán senkit, különösen egy pedagógus nem.
Hogy elbocsájtják, azt nem tudom, de azt kellene, mert az ő dolga - többek között - a példamutatás.
Feltételezem, nem csak téged bosszant... Beszélj a kollégákkal, majd páran keressétek fel a vezetőséget, és mondjátok el, mi a probléma. Ha határozatlan időre szól a kinevezése az illetőnek, akkor elég nehéz tőle megszabadulni, mert csak a közalkalmazotti törvényben felsorolt okokból lehet felmenteni; de elképzelhető, hogy van olyan is a rovásán. Ha meg nincs, akkor is az igazgató vagy a helyettes el tud vele beszélgetni...
Leírod a konkrét problémát? Érdekelne.
Sok konkrét probléma van...-inkább nem mennék bele..
..és nem csak 1-1 ember problémás, hanem egy jelentős hányad (sacc/kb. harmada az állománynak)...
Én szerencsére nem sok kollégáról tudok erkölcsileg gázos dolgokat, de akikről igen, az is elég gáz. A szakmai színvonalról nem is beszélve, akiket ismerek (nem kevés ember több iskolából), a nagy részük nincs a topon, hogy finoman fejezzem ki magam, és nagyon sokuk pedig egyáltalán nem a pályára való. Sajnos ilyen a mai pedagógustársadalom. :(
Én is nehezen viselem ezt, de nem tudok mit tenni.
Te sem verheted képen a tantestület harmadát... De ha megtennéd, akkor sem változna a helyzet valószínűleg.
Nem közoktatási intézmény, hanem művészeti, de itt nálunk az igazgató felpofozta egy kolléganőjét...
Semmi nem lett (jó, bíróság, ami húzódik), de az ipse azóta is igazgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!