A tb tartalmaz baleset biztosítást? Ha igen, mire terjed ki és hogyan igényelhető, balesetkor?
Nem erre gondolok. Hanem kb 10 évvel ezelőtt azt mondta apám, hogy úgy tudja (ő se szakember e vonatkozásban, de tudott erről valamit), amikor csonttörésem volt, hogy ha elmegyek egy bizonyos hivatalba, ott kapok néhány ezer FT-ot balesetkor.
Ez ano meg is történt, de mivel kb tíz éve történt, már arra se emlékszem, hogy melyik hivatalba kellett mennem, de azt tudom, hogy soha életemben nem fizettem baleset biztosítást, mégis kaptam a CSONTOM TÖRÉSE OKÁN néhány ezer FT-ot.
Akkor hát a TB ezt is fedezi? Pontosan minek a körét fedezi, hányszori balesetkor évente, és melyik hivatalban (NAV, eg. biztosító / OEP ?) vehető fel?
A TB nem tartalmaz semmilyen biztosítást. Az arra való, hogy jogosult legyél orvoshoz menni és ellátást kapj.
Ha nincs külön olyan baleset-biztosításod, ami fizet csonttörésre, akkor nem kapsz semmilyen pénz ilyen esetben.
Előző: pontosan így tudtam én magam is. Ezért nem értem, miért kaptam X ezer FT összeget anno a csonttörésemért... Tudtommal nem volt baleset biztosításom...
Vagy lehet, hogy szüleim anno valamiféle speckó, kombinált lakásbiztosítást kötöttek, valamiféle családi baleset biztosítással egybekötve? Létezik ilyesmi?
(Előző előttinek: már nagykorú voltam akkoriban is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!