Lassan egy éve megrongálták az autómat. A tettes meglett és halmozottan közel 30 ember járt így mellettem. A szakértő által megállapított kárt a rendőrség elfogadta. Az autót eladhatom, vagy abban az esetben elesek a kártérítéstől?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 6. 19:06
1/2 anonim válasza:
Szerintem eladhatod. Elvégre anyagi kárt szenvedtél, tehát a károdat pénzben fizetik meg, már amennyiben megfizetik, én azért nem jósolnék ennek túl nagy esélyt. Tehát nem a kocsidat kell beszolgáltatnod és majd megcsináltatják. Hanem megállapítják, hogy a rongálással neked okozott kár mondjuk hasamra ütök 100.000 Ft és erre a 100.000 Ft kárra terjeszthetsz elő kártérítés iránti igényt és ennek a megfizetésére kötelezik az elkövetőt. De nyilván ha van kilátásban olyan, hogy esetleg újabb szakértői vizsgálatra kerülhet sor, akkor nyilván az már lehet más dolog. Szerintem kérdezd meg a rendőrségen.
2/2 anonim válasza:
Most még polgári perrel élhetsz. Akár még perközösségben is érdemes nyomni, mert úgy szerintem olcsóbb és hatékonyabb, de kérdés, hogy mekkora összegről, milyen rongálásról van szó.
Persze ettől függetlenül a feljelentéssel kell kezdeni.
Aztán perközösséggel peren kívüli egyességre törekedni, hogy ha elfogadja mindenkinek a kárigényét, és megtéríti, amire garanciát is vállal, akkor nem mentek bíróságra, mert úgy még ezen felül a perköltséget is állnia kéne.
Ha eladod, akkor tényleg az lesz, hogy esetleges független szakértői véleményt igényelhet, de nem biztos, hogy fog, csak ha eladod, ezt nem tudod teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!