Ha rendeltem egy elektronikus terméket, akkor fogyasztóvédelemmel karöltve visszaküldhetek belőle 1 alkatrészt, hogy azt cseréljék ki mert nem azt küldték amiről szó volt?
van garancia, de ez egy használt termék számítógép. memóriából van benne több mint kellene(szétosztva, tehát ugyanaz az adag csak 2x annyi részben szétosztva mint kellene)
szeretném visszaküldeni nekik, hogy küldjenek helyette kevesebbet ugyanabban az adagban. (vagy fizessék meg az értékét és majd én beszerzem magamnak) Van most benne 4 darab, de a termékről mutatott képen kettő volt. Persze utólag ki akarták magyarázni, de mind1. Végülis van ré bizonyítékom, hogy beismerik, hogy a képen nem úgy van ahogy küldték, megtévesztés.
Az a gond, hogy volt 1-2 szóváltásom az emberükkel aki végülis veréssel fenyegetőzött, mondhatni, és ezen begurultam. És úgy döntöttem, hogy ha a jog engedi, akkor élnék azzal a lehetőséggel, hogy kicseréltetem az alkatrészt belőle.
Viszont tuti, hogy ha az egészet visszaküldeném, akkor megszívatnának valahogy.
megtörtént, és kemény viták voltak és lesznek is. ha nem fenyegetőzött volna az ipse akkor leszartam volna. de az a kérdés, h a fogyasztóvédelem támogatja e azt, hogy csak egy alkatrészt küldjek belőle vissza. mert ha jogilag ez nem lehetséges, akkor hagyom ezt a verziót mert az egészet nem küldöm vissza.
(írok majd fogyivédelemnek is majd persze)
Amennyiben az interneten keresztül rendelte (ha jól értem)
8 napon belül (lehet a rendelés leadásától?) elállhat az üzlettől. /Vannak kivételek!!/ Ezen időszak alatt a terméket visszaküldheti. (mármint az egész egységet) sima csomagban (természetesen a saját költségén) különösebb indoklás nélkül. Amennyiben a termék állagában változás nem történt (láncfűrész esetén az nem megy hogy hétvégén felaprítja a tűzifát, hétfőn pedig vissza a feladónak).
Keresőben javaslom pl. - elektronikus kereskedelem jogszabály
ill. hasonló szavak használatát.
Amennyiben hasznosnak találja hozzászólásomat, kérem minősítse!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!