Mit tegyek hogy ne örököljem a több milliós tartozását? Öröklésről lemondás elegendő?
Segitséget szeretnék kérni! (Hibákért elnézèst telefonrol írok)
A sztori röviden: A vér szerinti apámmal sosem voltam jóba, ő nem is akart engem és én se tartom vele a kapcsolatot. Egy szélhámos munkakerülő és én ezt szégyellem is, nem régiben felvettem a nevelőapám vezetéknevét aki gyerekkorom óta nevelt.
A vérszerinti apám és családja mindig is szerettek fűnek-fának tartozni, öregapám szinte egész életében hitelre vásárolt mindent, az utolsó éveiben még az üzemanyagot is hitelre vette, 3 drága autót is....ezeket halála után azonnal lefoglalták és elvileg a házat is amiben laktak. Így is többmilliós adosság maradt ami a nagybátyám nyakába (sajnos 4 éve öngyilkos lett, ő volt az egyetlen normalis a csaladban) es a vérszerinti apám nyakába szakadt. Van egy 3. Bátyjuk aki igazából titkolt rokon (eldobták maguktól) ő furcsa módon semmi adósságot nem örökölt. Persze ez a marha most nem hogy próbálná rendezni az adósságot de ugyanazt csinálja mint az öregapám, hitelt hitelre halmoz, nem dolgozik, lopkod ..és büszke minderre miközben a 8 általánost se járta ki!!... és az egy dolog hogy rajtam kívül lett 2 gyereke, ha ez az ember meghal akkora adósságot fogok örökölni hogy még az unokáim is fizethetik, miközben közöm nincs hozzájuk, csak papiron a "családom".
Kérdés: mit tegyek hogy ebből az adósságból semmit ne kapjak a nyakamba?! Most csinálom a 2.szakmám, leérettségiztem, a nyarakat végigdolgozom 17 éves korom óta és készülök jövőre külföldi munkát vállalni.... de milliós tartozásokat örökolni nem!
Mit tegyek, mi a módja az elkerülésnek? Kihez kell fordulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!