Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem vezetnek be a...

Miért nem vezetnek be a rohamos ütemben túlnépesedő országokban születésszabályozást?

Figyelt kérdés

Úgy, mint ahogy Kínában 1979-ben.

Viccelődést, kioktatást mellőzzétek.

2018. márc. 12. 02:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

"Miért nem vezetnek be a rohamos ütemben túlnépesedő országokban születésszabályozást?"

-És mégis milyen jogon szólsz bele más ország belügyeibe?

Mit szolnál ha ők is megmondanák, hogy mit tegyen a magyar kormány, a magyarokkal.

------------------------

"Véget ért Kína brutális társadalmi kísérlete

Peking ezért 1979-ben elrendelte, hogy a kínai házaspároknak ezt követően csak egy gyerekük lehet, kivéve az ország lakosságának 8 százalékát alkotó etnikumokat – köztük az amúgy elnyomott tibetieket és ujgurokat –, ahol kettő volt engedélyezett. A parasztok ugyancsak felmentést kaptak, s ha az első gyerekük lány volt, akkor próbálkozhattak még egyszer, vidéken ugyanis a fiúk kellettek az örökléshez és a földeken végzett munkához. A drasztikus központi születésszabályozás ötletgazdája a Moszkvában matematikát tanult, rakétatudósként dolgozó Szung Csian volt..."

---------------------------

Arról nem is beszélve mennyire felborult a társadalmi arány, és milyen további problémákat vetett fel.

Az ilyen idióta kommunista ötletekből elég már, volt nálunk is példa rá, nem is vezetett semmire.

De nekem is lenne egy ötletem:

Az ilyen idióta kérdezőket kellene sterilizáltatni, és kevesebb idióta gyerek lenne aki itt feltesz ilyen kérdéseket.

2018. márc. 12. 09:23
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Akkor Mo.-n is be kell vezetni hisz népsűrűségben 20.-ok vagyunk, sőt az EU 16., akkor inkább az egész EU-ra terjesszük ki.

De kezdjük Monaco-l, hisz ők az elsők a listán, nem tudom mit szólnának egy ilyen ötletedhez.

2018. márc. 12. 09:31
 13/22 A kérdező kommentje:

"Kedves" 12.

Szerintem te nem vagy partner komoly dolgok megvitatásában, mert elveszted a fejed és nem idevaló "idióta" jelzővel dobálózol egy kérdés alapján. Én csak egy tájékozódni akaró egyetemista vagyok. Nem bírom ezt a tüntető nyugger stílust. Húzz el...:)

2018. márc. 12. 11:18
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"Én csak egy tájékozódni akaró egyetemista vagyok."

Ha egyetemista létedre ilyen kérdés felmerül benned, akkor hidd el, felesleges pénzkidobás, és időpazarlás számodra az egyetem.

2018. márc. 12. 11:27
 15/22 A kérdező kommentje:

Másrészt. Ez nem belügy. Globális ügy. Lehetne születést szabályozni, de jól kell csinálni. Kínánál humánusabb módszerekkel.

Eszetlen, hiararchikus dolog a férfiaknak nagyobb fizetést adni, mert azt váltja ki, hogy mindenki fiút akar majd anyagi okokból. Nem nagy áldozat a férfiak béréből lefölözni a nők számára és mennyi problémát megold.

Úgy gondolom, hogy ha minden olyan túlgyarapodó ország, ahol van központi államhatalom egy nemzetközi egyezmény révén szabályozná a születések számát, rengeteget számítana. Szerintem 2 gyermeknél megállni nem nagy áldozat azért, hogy lelassítsuk ezt a rohamos folyamatot. Nyilván kivételek lennének a második szülésre született ikrek és a hasonló nem szándékos dolgok.

És hogy miért baj ha sokan vagyunk...mindenki tudja. Az élelmiszerhiány. Itt Európában (ahol a legtöbb fogyó nemzet van) is tudunk tenni az ellen, hogy beüssön a ménkő. Rengeteg állatot levágunk, rengeteg zöldséget termelünk. Többet, mint amennyit elfogyasztunk. A bő választék meg az anyagi haszon miatt. Nem tudom, hogy az áruházak áruátvétel után, vagy eladott mennyiség után fizetnek a termelőknek, de innen úgy lehetne szolgálni az ügyet, hogy lecsökkentjük a termelést az árufogyásban tapasztalt mértéknek megfelelően. Ne landoljon már annyi romlott hús a kukában...

A víz is probléma. Ivóvízzel öblítjük a le a szart. Oké, amíg van, lehet ezt csinálni. De úgy mondják az okosok, hogy "A földet unokáinktól kaptuk kölcsönbe". Akkor ne hagyjunk már rájuk egy kizsigerelt egykor fényes birodalmat. Tartályba lehetne gyűjteni a mosáskor, mosogatáskor használt vizet, és azzal öblíteni a cuccot.

Az afrikai országok sajnos nehéz ügy, de ha a többi megteszi a magáét, már az is rengeteget számít.

2018. márc. 12. 11:57
 16/22 A kérdező kommentje:
Ja, és ha a túlnépesedő országokból kivándorolnak szülni, az más országokban válthat ki demográfiai robbanást. Ezt is lehetne orvosolni. "Magukkal vinnék" a nem többet kettőnél tilalmat, és a magyarok vagy a lettek járnának el a nemzetközi egyezmény szerint pl egy indiai családdal szemben. Ezáltal ha az egész világot nézzük, nem lenne több a túlnépesedő nemzetek állampolgáraiból. Lehet vannak ezeknek a leírtaknak akadályai, de ha nem gondolkozunk, sose jutunk semmire.
2018. márc. 12. 12:07
 17/22 A kérdező kommentje:

13-adiknak a margóra:

Szerintem félreértesz valamit, mert nem a népsűrűség (fő/négyzetméter) a szempont, hanem a százalékos népességnövekedés (+fő/év) az előző évhez képest.

2018. márc. 12. 12:14
 18/22 anonim ***** válasza:

,,Ne landoljon már annyi romlott hús a kukában..."

Téveszme, hogy a kukában landol, legfeljebb azoknál a hentes üzleteknél amiket a NÉBIH bemutat. Állateledelt szoktak csinálni azokból a húsokból, ami már nem alkalmas emberi fogyasztásra, mivel az állateledel készítésbe az még belefér.

,,Tartályba lehetne gyűjteni a mosáskor, mosogatáskor használt vizet, és azzal öblíteni a cuccot"

Ismertem ilyet, aki így csinálta, kb. be se tudtál menni a házba olyan bűz fogadta az embert, ha belépett.

Csak vödrökbe meg ezekbe tudnád gyűjteni, az meg öblíti le rendesen a cuccost a wcben, max a cső feléig viszi mindig, ott meg mindig szépen eldugul majd.

Arról ne is beszéljünk, hogy például mosogatáskor sok zsír meg ez lesz a vízben, ami szintén eldugítja a csövet.

,,Az afrikai országok sajnos nehéz ügy, de ha a többi megteszi a magáét, már az is rengeteget számít."

Mi hiába teszük meg a magunkét, hogyha ők nem teszik. Tudnának egymáson segíteni, nem egész Afrika csóró, de nem hajlandóak egymásnak segíteni. Van olyan, hogy a határ egyik oldalán dobálják ki a süteményeket a kukába, a határ másik oldalán meg éhen halnak.

2018. márc. 12. 12:28
 19/22 A kérdező kommentje:
Kutyakaja is biztos több van, mint amennyit a drágák megesznek. Az öblítővizet meg lehetne oldani a modern technikával. Szűrőkkel, szigetelt tartályokkal, a vezető cégek technológiájával (sufnituning helyett) Szóval ha az emberek tudnak zenélő világító wc-t csinálni, ez sem okozhat gondot. Csak el kell érni, hogy a cégeknek is megérje gyártani és piacra dobni. De bármit teszel itt, az valamennyit javítani fog a számokon globálisan. Nem fognak Afrikaban direkt 2-szer annyi sütit kidobálni, ha itt Európában, vagy Észak-Amerikában elkezdesz gazdálkodni a dolgokkal.
2018. márc. 12. 13:17
 20/22 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy kidobálnak ugyanannyi süteményt a kukában, mert az nem azon múlik, hogy te mit csinálsz itt Európában.

Normális technológia meg nincs rá. Szennvíztisztító van nekünk meg lassan sokaknak a faluba, ott is gondot tud okozni az, amit írtam, hogy a zsírtól eldugulhatnak a csövek, stb. Ennél ráadusul nehezen tudsz csinálni valamit, mert ami eltüntetné a zsírt, az megöli a baktériumokat, amik lebontják az ürüléket. Nem, mielőtt kérdeznéd nem tudnád belevezetni a WCbe arra megoldásként amit írtam (vödörbe gyűjtött vízzel nem tudnád leöblíteni).

2018. márc. 12. 13:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!