Miért nem vezetnek be a rohamos ütemben túlnépesedő országokban születésszabályozást?
Úgy, mint ahogy Kínában 1979-ben.
Viccelődést, kioktatást mellőzzétek.
"Miért nem vezetnek be a rohamos ütemben túlnépesedő országokban születésszabályozást?"
-És mégis milyen jogon szólsz bele más ország belügyeibe?
Mit szolnál ha ők is megmondanák, hogy mit tegyen a magyar kormány, a magyarokkal.
------------------------
"Véget ért Kína brutális társadalmi kísérlete
Peking ezért 1979-ben elrendelte, hogy a kínai házaspároknak ezt követően csak egy gyerekük lehet, kivéve az ország lakosságának 8 százalékát alkotó etnikumokat – köztük az amúgy elnyomott tibetieket és ujgurokat –, ahol kettő volt engedélyezett. A parasztok ugyancsak felmentést kaptak, s ha az első gyerekük lány volt, akkor próbálkozhattak még egyszer, vidéken ugyanis a fiúk kellettek az örökléshez és a földeken végzett munkához. A drasztikus központi születésszabályozás ötletgazdája a Moszkvában matematikát tanult, rakétatudósként dolgozó Szung Csian volt..."
---------------------------
Arról nem is beszélve mennyire felborult a társadalmi arány, és milyen további problémákat vetett fel.
Az ilyen idióta kommunista ötletekből elég már, volt nálunk is példa rá, nem is vezetett semmire.
De nekem is lenne egy ötletem:
Az ilyen idióta kérdezőket kellene sterilizáltatni, és kevesebb idióta gyerek lenne aki itt feltesz ilyen kérdéseket.
Akkor Mo.-n is be kell vezetni hisz népsűrűségben 20.-ok vagyunk, sőt az EU 16., akkor inkább az egész EU-ra terjesszük ki.
De kezdjük Monaco-l, hisz ők az elsők a listán, nem tudom mit szólnának egy ilyen ötletedhez.
"Kedves" 12.
Szerintem te nem vagy partner komoly dolgok megvitatásában, mert elveszted a fejed és nem idevaló "idióta" jelzővel dobálózol egy kérdés alapján. Én csak egy tájékozódni akaró egyetemista vagyok. Nem bírom ezt a tüntető nyugger stílust. Húzz el...:)
"Én csak egy tájékozódni akaró egyetemista vagyok."
Ha egyetemista létedre ilyen kérdés felmerül benned, akkor hidd el, felesleges pénzkidobás, és időpazarlás számodra az egyetem.
Másrészt. Ez nem belügy. Globális ügy. Lehetne születést szabályozni, de jól kell csinálni. Kínánál humánusabb módszerekkel.
Eszetlen, hiararchikus dolog a férfiaknak nagyobb fizetést adni, mert azt váltja ki, hogy mindenki fiút akar majd anyagi okokból. Nem nagy áldozat a férfiak béréből lefölözni a nők számára és mennyi problémát megold.
Úgy gondolom, hogy ha minden olyan túlgyarapodó ország, ahol van központi államhatalom egy nemzetközi egyezmény révén szabályozná a születések számát, rengeteget számítana. Szerintem 2 gyermeknél megállni nem nagy áldozat azért, hogy lelassítsuk ezt a rohamos folyamatot. Nyilván kivételek lennének a második szülésre született ikrek és a hasonló nem szándékos dolgok.
És hogy miért baj ha sokan vagyunk...mindenki tudja. Az élelmiszerhiány. Itt Európában (ahol a legtöbb fogyó nemzet van) is tudunk tenni az ellen, hogy beüssön a ménkő. Rengeteg állatot levágunk, rengeteg zöldséget termelünk. Többet, mint amennyit elfogyasztunk. A bő választék meg az anyagi haszon miatt. Nem tudom, hogy az áruházak áruátvétel után, vagy eladott mennyiség után fizetnek a termelőknek, de innen úgy lehetne szolgálni az ügyet, hogy lecsökkentjük a termelést az árufogyásban tapasztalt mértéknek megfelelően. Ne landoljon már annyi romlott hús a kukában...
A víz is probléma. Ivóvízzel öblítjük a le a szart. Oké, amíg van, lehet ezt csinálni. De úgy mondják az okosok, hogy "A földet unokáinktól kaptuk kölcsönbe". Akkor ne hagyjunk már rájuk egy kizsigerelt egykor fényes birodalmat. Tartályba lehetne gyűjteni a mosáskor, mosogatáskor használt vizet, és azzal öblíteni a cuccot.
Az afrikai országok sajnos nehéz ügy, de ha a többi megteszi a magáét, már az is rengeteget számít.
13-adiknak a margóra:
Szerintem félreértesz valamit, mert nem a népsűrűség (fő/négyzetméter) a szempont, hanem a százalékos népességnövekedés (+fő/év) az előző évhez képest.
,,Ne landoljon már annyi romlott hús a kukában..."
Téveszme, hogy a kukában landol, legfeljebb azoknál a hentes üzleteknél amiket a NÉBIH bemutat. Állateledelt szoktak csinálni azokból a húsokból, ami már nem alkalmas emberi fogyasztásra, mivel az állateledel készítésbe az még belefér.
,,Tartályba lehetne gyűjteni a mosáskor, mosogatáskor használt vizet, és azzal öblíteni a cuccot"
Ismertem ilyet, aki így csinálta, kb. be se tudtál menni a házba olyan bűz fogadta az embert, ha belépett.
Csak vödrökbe meg ezekbe tudnád gyűjteni, az meg öblíti le rendesen a cuccost a wcben, max a cső feléig viszi mindig, ott meg mindig szépen eldugul majd.
Arról ne is beszéljünk, hogy például mosogatáskor sok zsír meg ez lesz a vízben, ami szintén eldugítja a csövet.
,,Az afrikai országok sajnos nehéz ügy, de ha a többi megteszi a magáét, már az is rengeteget számít."
Mi hiába teszük meg a magunkét, hogyha ők nem teszik. Tudnának egymáson segíteni, nem egész Afrika csóró, de nem hajlandóak egymásnak segíteni. Van olyan, hogy a határ egyik oldalán dobálják ki a süteményeket a kukába, a határ másik oldalán meg éhen halnak.
Ugyanúgy kidobálnak ugyanannyi süteményt a kukában, mert az nem azon múlik, hogy te mit csinálsz itt Európában.
Normális technológia meg nincs rá. Szennvíztisztító van nekünk meg lassan sokaknak a faluba, ott is gondot tud okozni az, amit írtam, hogy a zsírtól eldugulhatnak a csövek, stb. Ennél ráadusul nehezen tudsz csinálni valamit, mert ami eltüntetné a zsírt, az megöli a baktériumokat, amik lebontják az ürüléket. Nem, mielőtt kérdeznéd nem tudnád belevezetni a WCbe arra megoldásként amit írtam (vödörbe gyűjtött vízzel nem tudnád leöblíteni).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!