Tudni szeretném azt, hogy az elsőfokú Törvényszéken kötelező e az ügyvédi képviselet?
Erről Kaffkának kellett volna regényt írnia...
Amúgy én a helyedben már feladnám a dolgot.
Indíthatsz amit akarsz, csak ha nyerni is akarsz, nem ártana egy jó ügyvéd. Főleg ha magát a bíróságot akarod beperelni, ahol nyilván erős szembeszél lesz. A bonyolult körmondatokat meg nem kéne erőltetni, ha ennyire nem mennek.
"havi nettó 200.000 Ft összeget az életem végéig"
Meg toronyórát lánccal, mi?
nem vagyok ügyvéd, tehát amit írok azt is egy csipet sóval vedd.
Azt nem tudom, hogy a 15 napos fellebbezési időt meglehet-e hosszabbítani a régi perendtartási törvényben kellene ennek utánanézni a te esetedben, hátha van valami kivétel erre, de az biztosabb talán, ha határidőn belül beadod a fellebbezésed amennyire eltudsz készülni vele, és akkor még a rákövetkező hetekben küldhetsz be még kiegészítést ha az egyetlen oka késedelemnek az időhiány.
Ha a kérnél és kapnál perköltség mentességet, akkor a bíróságnak ügyvédet is ki kellene jelölni számodra, ami nem kerülne túl sokba és akkor még jogi tanácsadásra is jogosult vagy úgy tudom. Már hallottam olyanról, hogy pont ilyen szituban valaki magát képviselte a törvényszék előtt mert ez így kényelmesebb volt a törvényszéknek is.
Viszont azt ne felejtsd el, hogy fellebbezésnél neked nem arról kell a törvényszéket meggyőznöd, hogy miért jár neked nyugdíjkiegészítés, hanem arról, hogy a bíróságok milyen törvényeket sértettek meg a pereid alatt. Valaki fentebb már javasolta, hogy ilyen esetben valóban ügyvéddel kellene ezt csinálni, de abban a tanácsban is sok bölcsesség van, hogy hagyd a fenébe az egészet, mert sajnos a jelen jogi világban legtöbbször nem az számít, hogy ki milyen törvényt sért meg.
Köszönöm szépen a választ. A Perre teljes személyes költségmentességet kaptam a T. Bíróságtól ami nem terjed ki a pártfogó ügyvéd kirendelésére, ez ügyben az illetékes jogi segítő szolgálathoz fordulhat ahol kap pártfogó ügyvédi listát az elérhetőségekkel.Sajnos az ügyvédek nem vállalják a bíróság által elkövetett jogellenes eljárásokat, mert a bíróság mindenképpen kifogja magát menteni a perből. Ügyvédek mondták, hogy olyan hatalmas a Magyar Bíróság korrupció-i sajnos a bírók azt tehetnek amit akarnak, nem ismerik a perek tárgyait és így ítélkeznek. Fellebbezni nem ajánlott mivel a írók egymást kirángatják a jogszerűtlen eljárásaikból.Nos ezeket ügyvédek mondták el a bírókról. Hát biztos valami lehet ebbe, márpedig az ügyvédek jól ismerhetik a bírói törvénytelen eljárásaikat.Az a sértő hogy a jogosult a bizonyítékait figyelembe nem vették a bírók és ezért pervesztes lettem mind az első mind a másodfokú eljárásban Felülvizsgálati kérelemmel mivel az alperes munkahelyét
már felszámolták és külföldön ismeretlen helyen tartózkodik. Tehát csak a bírói műhiba perre van esélyem mivel az ott megállapított bírói műhiba esetén a Magyar Állam fizeti a megítélt kártérítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!