Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tudni szeretném azt, hogy az...

Tudni szeretném azt, hogy az elsőfokú Törvényszéken kötelező e az ügyvédi képviselet?

Figyelt kérdés
Az ügy rövid ténye. A munkáltatóm ellen pert indítottam a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon 2001. évben kártérítés rosszabbításának okozásának tárgyában, valamint vagyoni kártérítés miatt.Kárigényeimet évente írásban követeltem a munkáltatómtól aki elismerte a káraim okozását és a káraim megtérítését ígérte. (Az ígéretből nem lett semmi) Az elsőfokú bíróságra az ítélet meghozatala előtt becsatolásra került az, hogy rokkant nyugdíjas lettem, mivel ekkor még nem rendelkeztem több bizonyítékokkal arra számítottam hogy a bíró elrendeli az ügyben a további iratok becsatolását is mivel a rokkant nyugdíjam megállapítása 2003 évben történt de erről a bizonyítékot csak 2014. februárjában kaptam kezeimhez. Élni kívántam volna az eljárásban hogy a elvárható átlagkereset és a rokkant nyugdíjam összegének különbözetét. A bíróság elutasította keresetemet arra hivatkozva, hogy a felperes a perben nem tudta bizonyítani a vagyoni kárának jogszerűségét sem de a rokkant nyugdíjáztatását. Ezért a keresetet elutasította. Az ügyben perújítást kezdeményeztem a hat hónapos határidőn túl de a perújítási lehetőségről a bírósági panasznapon szereztem tudomást, ez egy elhúzódó eljárás volt majd a bíróság elkésettségre hivatkozva a pert elutasította. Jogszerűtlenül mivel nem vette figyelembe azt a törvény elő írását, hogy a határidő számítása kezdő napja a fél tudomás szerzésétől kezdődik. A bírónő javasolta azt, hogy egy új peres eljárásban jog orvosolni fogják a keresetemet. Közben az alperes munkáltatómat is örökösen felszólítottam a káraim megtérítéseire amelyek az elévülését megszakították az akkori hatályos jogszabályok alapján.Elévülési időben keresetet terjesztettem elő ugyan ebben az ügyben, ugyan az a bírónő járt el aki az előbbi eljárásban bíró volt.E perben maga a bírónő kérte be a rokkantnyugdíjazásomat igazoló bizonyítékokat az illetékes eljáró szervtől, aki megküldte a rokkant nyugdíjazásom igazolásait. A bíróság ekkor ítéletet hozott és elutasította keresetemet arra hivatkozva hogy a felperes a perben nem tudta bizonyítani az elévülés megszakítását vagy az elévülés nyugvását. Fellebbezésemre a másodfokú Törvényszék helyben hagyta az első fokú ítéletet. Majd egy új keresetemben becsatoltam a rokkant nyugdíjazásom igazolásait és az elévülés megszakításainak bizonyításait, a bíróság 8 hónapig eljárt az ügyben majd azt követően megállapította azt hogy a perre sem hatáskörrel sem illetékességi jogkörrel nem rendelkezik.Megküldte az illetékes bíróságnak az ügy iratait. Ez a bíróság is megállapította azt hogy nem illetékes az ügyben eljárni ezért visszaküldte a Fővárosi Bíróságnak az ügy iratait. A Fővárosi Törvényszék megállapította hogy a perre a Fővárosi Munkaügyi Bíróság az illetékes. Furcsa és törvény ellenes eljárás volt a Fővárosi Törvényszéktől ez az eljárása. Tudomásom szerin az a bíróság nem járhat el még egyszer amelyik egyszer már megállapította azt hogy nem illetékes az eljárásra. Az eljárásban másik Megyei székhelyen kell az ügyet elbírálni. Ez esetben a Főváros területén lévő bíróságok nem járhatnak el az ügyben hanem egy Megyei Bíróságot kellett volna kijelölni az ügyben-i eljárásra. Jól tudom ezt? A Fővárosi Munkaügyi Bíróság kitűzte az első tárgyalási napot amelyen a felperes személyesen megjelent alperes a szabályosan átvett tárgyalás idézését megkapta arra írásban nem válaszolt. Kérésem az volt a T. bírósághoz hogy ebben a helyzetben élek törvényes jogaimmal és kérem a bírói utalvány meghozatalával kereseti kérelmemnek szíveskedjen helyt adni. A Bírónő kérésemet elutasította és mondta szóban hogy alperes nem köteles megjelenni az első tárgyaláson mivel alperest csak a költségeinek a nyilatkozata miatt idézte meg a tárgyalásra.Végzéssel az eljárást megszüntette a bírónő azzal hogy a végzés ellen nincsen jogorvoslat.Javasolta a bírónő hogy ez ügyben egy úk keresetet indítsak alperes ellen kártérítés megfizetése tárgyában, mivel a jelen eljárásokban számos törvénysértés megállapítható, ami nem vetne jó fény a bíróságnak ha azt fent észrevennék. Kérdésem az, hogy indíthatók e bírósági jogkörben okozott kártérítést a Fővárosi Munkaügyi Bíróság ellen, valamint a Fővárosi Törvényszék ellen a jogellenes eljárásaikkal okozott káraim megtérítése érdekében? A vagyoni káraimat alapozhatom e arra, hogy a munkaügyi perekben a vagyoni káraim az elvárható átlagkereset és a rokkant nyugdíjam különbözetének a megfizetésére keresetpótló havi járadék formájában Pl havi nettó 200.000 Ft összeget az életem végéig a kifizetésig pedig a törvényes késedelmi kamattal? Kérdezem még azt hogy a bíróság által megadott 15 napos határidő az meghosszabbítható e?
2018. febr. 10. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Erről Kaffkának kellett volna regényt írnia...

Amúgy én a helyedben már feladnám a dolgot.

2018. febr. 10. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Indíthatsz amit akarsz, csak ha nyerni is akarsz, nem ártana egy jó ügyvéd. Főleg ha magát a bíróságot akarod beperelni, ahol nyilván erős szembeszél lesz. A bonyolult körmondatokat meg nem kéne erőltetni, ha ennyire nem mennek.

"havi nettó 200.000 Ft összeget az életem végéig"

Meg toronyórát lánccal, mi?

2018. febr. 10. 19:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gúnyolódásokat. Ha nem vettétek volna észre 1999. XII. 31. től 2018. február 10. napjáig írtam le a bírósági eljárások jogellenes eljárásait. Csak megjegyzem azt hogy a KSH tól kiadott hasonló tisztségben dolgozók havi átlagkeresete alapján lett ügyvéd által kiszámolva a havi járadék összegem levonva a rokkant nyugdíjam összegét. Figyelemmel arra a tényre is hogy 43 éves koromtól életem végéig munkaviszonyt ellátni nem tudok a munkáltató okozta egészségrosszabbításával amelyet a SOTE állapított meg.A 2017. évi elvárható havi bruttó átlagkeresetem a KSH igazolása alapján 614.245 Ft.Na ezek után sokkaljátok a havi 200000 Ft havi járadék összegét?
2018. febr. 10. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

nem vagyok ügyvéd, tehát amit írok azt is egy csipet sóval vedd.

Azt nem tudom, hogy a 15 napos fellebbezési időt meglehet-e hosszabbítani a régi perendtartási törvényben kellene ennek utánanézni a te esetedben, hátha van valami kivétel erre, de az biztosabb talán, ha határidőn belül beadod a fellebbezésed amennyire eltudsz készülni vele, és akkor még a rákövetkező hetekben küldhetsz be még kiegészítést ha az egyetlen oka késedelemnek az időhiány.

Ha a kérnél és kapnál perköltség mentességet, akkor a bíróságnak ügyvédet is ki kellene jelölni számodra, ami nem kerülne túl sokba és akkor még jogi tanácsadásra is jogosult vagy úgy tudom. Már hallottam olyanról, hogy pont ilyen szituban valaki magát képviselte a törvényszék előtt mert ez így kényelmesebb volt a törvényszéknek is.

Viszont azt ne felejtsd el, hogy fellebbezésnél neked nem arról kell a törvényszéket meggyőznöd, hogy miért jár neked nyugdíjkiegészítés, hanem arról, hogy a bíróságok milyen törvényeket sértettek meg a pereid alatt. Valaki fentebb már javasolta, hogy ilyen esetben valóban ügyvéddel kellene ezt csinálni, de abban a tanácsban is sok bölcsesség van, hogy hagyd a fenébe az egészet, mert sajnos a jelen jogi világban legtöbbször nem az számít, hogy ki milyen törvényt sért meg.

2018. febr. 10. 23:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ. A Perre teljes személyes költségmentességet kaptam a T. Bíróságtól ami nem terjed ki a pártfogó ügyvéd kirendelésére, ez ügyben az illetékes jogi segítő szolgálathoz fordulhat ahol kap pártfogó ügyvédi listát az elérhetőségekkel.Sajnos az ügyvédek nem vállalják a bíróság által elkövetett jogellenes eljárásokat, mert a bíróság mindenképpen kifogja magát menteni a perből. Ügyvédek mondták, hogy olyan hatalmas a Magyar Bíróság korrupció-i sajnos a bírók azt tehetnek amit akarnak, nem ismerik a perek tárgyait és így ítélkeznek. Fellebbezni nem ajánlott mivel a írók egymást kirángatják a jogszerűtlen eljárásaikból.Nos ezeket ügyvédek mondták el a bírókról. Hát biztos valami lehet ebbe, márpedig az ügyvédek jól ismerhetik a bírói törvénytelen eljárásaikat.Az a sértő hogy a jogosult a bizonyítékait figyelembe nem vették a bírók és ezért pervesztes lettem mind az első mind a másodfokú eljárásban Felülvizsgálati kérelemmel mivel az alperes munkahelyét

már felszámolták és külföldön ismeretlen helyen tartózkodik. Tehát csak a bírói műhiba perre van esélyem mivel az ott megállapított bírói műhiba esetén a Magyar Állam fizeti a megítélt kártérítést.

2018. febr. 11. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!