Szomszéd irányból betekintés elleni védelem. Hogyan?
Sziasztok
Azzal kezdeném, hogy nagyon kicsi kertem van. A házzal együtt 600m2
A szomszédom telke egyik oldalról és hátulról körbeöleli a kertemet. Beton alapú drótkerítés van a legtöbb részen. A maradék részen a házuk hátsó fala, és melléképületek.
Roppant mód fárasztó, hogy amint kimegyünk a kertben az idős szomszédok kint teremnek, és szóvaltartanak minket, vagy csak tesznek-vesznek és figyelnek, hogy mit beszélgetünk, kivel vagyunk, mit csinálunk. Kommentálják a dolgokat, beledumálnak a gyereknevelési módszereinkbe.
Tyúkot és kacsát is tartanak és a kifutó a kerítésünk oldala. Önmagában az állattartás nem zavar, de esztétikailag egy sövényfal jobban tetszene...
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségem van, a kertem elszeparálására betekintés ellen.
Néhány incidens után, már tárgyalni nem akarok velük.
Először arra gondoltam, hogy bevonom a kerítését náddal az én oldalamról, de mivel övé a kerítés, ezt megrongálhatja.
Aztán arra, hogy sövényt ültetek a kerítés tövébe, de növénytelepítésnek megvannak a szabályai és egy 150-180 centis sövénynél métereket el kellene hagyni a kerítéstől és nincsenek méterek.
Arra is gondoltam, hogy építek egy lemez, vagy beton kerítést az ő kerítése mellé az én oldalamra, de itt is vannak aggályaim.
Mi a jó megoldás ilyenkor?
Nádat írtam, mert azt mindenki ismeri, de ilyen betekintés elleni műanyaghálóra gondoltam.
Az előttem lakó már rakott nádat, de a tyúkok kicsipegették az alját és összeroskadt az egész..
Attól függ hogy anyagilag hogy állsz.
Ln ezt javasolnám ez idő álló és ezen biztos hogy nemlátnak át. Cement kötésű faforgácslap, Betonyp lap.
Anyagilag nincs gondom, minden megoldás drága lesz.
Ez is csak egy technológia, ez is lehet jó és a beton kerítés is.
De építhetek a saját kertembe az ő kerítésével párhuzamosan második kerítést? Milyen távolságra?
Én lamellás kerítést ajánlanék, nagyobb barkácsáruházakban is kapni:
Szia
Önkormányzati ismerős véleményét kikértem a helyi rendeletek alapján, és ezt javaslom neked is. Az országos rendelet szerint kerítést lehet építeni a telekhatárra és nem engedélyköteles. Nem kell átláthatónak lenni. Maximális magassága 250 centi.(nálunk 230cm)
OTÉK 44. § 6.
"(6) * A telek határvonalain létesíthető kerítés kialakítását - a helyi sajátosságokra is figyelemmel - a helyi építési szabályzat meghatározhatja. Ennek hiányában tömör kerítés csak legfeljebb 2,50 m magassággal létesíthető. Amennyiben a telek határvonalán támfal építése is szükséges, a támfalon tömör kerítés csak akkor építhető, ha a támfal és a tömör kerítés együttes magassága a 3,0 m-t nem haladja meg."
Hamarosan egy második kerítést húzok közvetlen az övé mellé...
Addig is amíg el nem készül a kerítés kiraktam egy rádiót a kertbe és zenét hallgatunk. Nem szereti a modern rádiókat és nem keresi a társaságunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!