Milyen a halálbüntetés intézményének megítélése? Ki hogyan vélekedik róla? Pro-kontra.
Nagyon foglalkoztat ez a téma, mostanság rengeteg ilyen dokumentumfilmet nézek (maga a halálbüntetés intézménye, bűnözők, akikre halálbüntetést szabták ki) és elgondolkodtam rajta...
Nem szeretnék acsarkodó vitafórumot létrehozni, így kérek mindenkit, válaszukat tiszteletteljesen fogalmazzák meg :). Köszönöm!
Ez nem erkölcsi kérdés. Nem a gyilkosokat végezzük ki, hanem a bűnözőket - akik mellesleg általában gyilkosok is. Meg gyilkos az abortusz mellett döntő szülő és az orvos is, meg én is mert most nyomtam agyon egy csótányt. Nézőpont kérdése. Az a rendőr aki lelövi a túszejtőt, azt se szokás elítélni, ha az a munkája. Se a katonákat.
Tehát nem zárul be semmilyen kör, mert nem is létezik kör, csak egy szerencsétlen hóhér, aki a munkáját végzi.
Van ehhez hasonló torz filozófiai kép a városi értelmiség körében, miszerint akinek a kezéhez vér tapad, az csakis rossz ember lehet. De nem értem miért, ez egy alaptalan marhaság. Főleg, hogy még disznóvágást se láttak soha, pedig ott tartunk, hogy egy malac intelligensebb a legtöbb embernél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!