Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vízóra csere elkéstem?

Vízóra csere elkéstem?

Figyelt kérdés
Időben kicseréltettük a vízórát de a közös képviselővel nem irattuk még alá a papírt és vittük vissza a vállakozóhoz és már el telt 2hét!! Érni fog ezért valami büntetés??!!

2018. jan. 22. 05:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem értem pontosan, milyen papírról beszélsz. A kk-nak semmi köze a vízóracserédhez, ha kicseréltetted és papírod van róla, hogy új órád van, akkor ennyi. Senkinek nem tartozol ezzel elszámolással, csak a szolgáltatónak.
2018. jan. 22. 06:17
 2/8 A kérdező kommentje:
8ev utan kotelezoen cserelni kellett, es kaptam papirt amit ala kell irassak a kozos kepviselovel majd be kell vigyem a vallalkozohoz. Es azt mondtak lehetoleg minnel elobb. Na de en mar ket hete nem inteztem el ezt ezert felek, hogy lesz-e valami kovetkezmenye
2018. jan. 22. 06:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem. A közös képviselővel szemben semmi ilyen megkötésed nincs, ami büntetést vonna maga után, ő senki. Nem is értem, milyen papír. Nekem is most kellett cseréltetnem a vízórát, és senki felé semmilyen elszámolással nem tartoztam.

Azt írod, azt mondták "minél előbb". Nos, ennél előbb nem tudtad, kész. Vidd be azért, nehogy megfulladjanak az epéjükben, de nem lesz semmi bajod belőle.

2018. jan. 22. 06:52
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

A közösképviselőnek SEMMI KÖZE a mellékvízmérő cseréhez.

Tájékoztatni szabad persze, de az óra a fogyasztó és a szolgáltató közti elszámoláshoz kell.

2018. jan. 22. 08:01
 5/8 anonim ***** válasza:

U.i.: A cseréről a hivatalos igazolás DÁTUMA a lényeg, nem hogy mikor adod le.

Persze érdemes a következő számlázás előtt megtenni.

Igazán normális helyen ez úgy megy, hogy az emberfia megkérdi a közösképviselőt: van-e szerződött szerelője a társasháznak (nálunk van). Szólunk nekik és utána ők MINDENT intéznek. Vagyis kb 2 telefon ...

2018. jan. 22. 08:03
 6/8 anonim ***** válasza:

A Kknek annyiban van köze a mellékvízmérő cseréjéhez, ha a Társasház SZMSZében van rendelkezés a vízdíjról Sok házban szankciónállják a lejárt hitelesítés.

Lejárt mellékvízmérő esetén a szolgáltató nem küld számlát a tulajdonosnak, a t.ház ír elő általányt.

2018. jan. 22. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kapsz büntetést! Minél hamarabb írja alá a közös képviselő, te meg add le gyorsan!
2018. jan. 22. 11:59
 8/8 anonim ***** válasza:
A közös képviseletnek az alábbi köze van a vízórához: amikor valakinek lejár a hitelessége a vízóráján, a vízóracsere alkalmával a szerelő kitölt a cseréről egy formanyomtatványt, amit a közös képviselőnek is alá kell írnia. A közös képviselők ettől függetlenül kapnak értesítést a szolgáltatótól azokról a vízórákról, amiknek a hitelessége egy adott évben lejár. Így a kk. saját nyilvántartása szerint, aki az adott év végéig nem hitelesíti a vízóráját, azoknak a rákövetkező évben a közös képviselet a vízóra nélküliekre vonatkozó elszámolás alapján szabhat ki fizetendő vízdíjat, pl. átalánydíj formájában. A közüzemi szolgáltató addig nem fogadja el hitelesnek az órát, amíg a nyomtatványt minden fél ki nem tölti és alá nem írja. Tehát ha valaki mondjuk 2017.12.31-ig nem juttatta el a szolgáltató felé a kitöltött és aláírt nyomtatványt, simán lehet hogy felmondják a szerződést és így vízóra nélküli elszámolásba kerül a Társasház szempontjából. Így ha büntetés nem is jár érte valószínűleg, de elég macerás helyzetbe lehet így kerülni, mert nem biztos hogy átalány díjban megéri fizetni a vízdíjat.
2018. jan. 23. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!