Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogszerü volt az eljárás?

Jogszerü volt az eljárás?

Figyelt kérdés

Éppen tartottam hazafele az asszonyhoz és feléjük zúzott kővel van leszórva az út,nem tudtam megállni idejében és így neki csúsztam a szomszéd kerítésének.(egyszerű betonacélból hegesztett kerítés,filléres).Miután kijött a szomszéd elkezdett veszekedni meg,hogy rendőrt hív,stb stb.

Próbáltam felajánlani neki,hogy azonnal kifizetem és,hogy ne hívjon rendőrt,de nem volt kivel beszélni.

felajánlottam neki a kb 20.000 Ft-os káráért 100.000Ft-t de neki nem kellet,és kijöttek a rendőrök.

utána semmi szonda,egyből bevittek a rendőrségre,és vérvétel után elvették a jogsimat és nem mondtak semmit.

utána meg csak annyi volt,hogy majd kap tájékoztatást.Ez volt november 25.én és most pénteken kell mennem idézésre.

Ez este történt és nem reggel ittam 2 sört de az a baleset előtt volt kb. 10-12 órával.

mire lehet számítani vagy fellebbezni kell vagy mit tegyek?

2018. jan. 11. 07:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

El kellene olvasni a papírokat amiket kaptál, csak pár oldal...

Az véleményezhető, hogy mennyire volt "kedves" az eljáró rendőr, adhatott volna több tájékoztatást, de ha bunkó voltál, nyilván ő is. Gondolom alkoholt mutatott a vérvétel. Tehát nincs nagyon mit szépíteni, ittas vezetés, károkozás stb stb. Max ha sokallod a büntetést, majd keress egy ügyvédet.

2018. jan. 11. 07:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kicsit sántít a történeted... Mi lenne, ha a valós tények alapján tennéd fel újra a kérdést?
2018. jan. 11. 07:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért, mert valaki nekimegy a szomszéd kerítésének még se be nem viszik, se el nem veszik a jogsiját.

VALAMIT nagyon kifelejtettél a sztoriból!

2018. jan. 11. 07:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a megyei rendőrkapitány kerítését kellett volna lezúzni
2018. jan. 11. 07:23
 5/10 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ennek a sztorinak hianyzik a jo fele.....csak nem gondolod hogy majd csont nélkül elhisszük ezt a mesét amit itt előadsz......
2018. jan. 11. 07:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól, mert zúzott kő még nincs olyan, hogy nem tudsz idejében megállni idejében és belerepülsz a szomszéd kerítésébe. Ott már nem kicsit kellett gyorsan menned, hanem nagyon. Vidéken lakok, községben, itt is van olyan rész, ahol zúzott kő van lerakva, normális sebességgel menve nincs az összes párhuzamos dimenziójának összes vallásának Istene amitől nem tudnál idejében megállni rajta, csak, ha jóval túlléped a sebességhatárt. Pedig itt nálunk ahol zúzott kő azon traktorok járnak úgy, hogy előtte például nem szedik le a sarat a kerekekről, így minden csupa sár rajta, még azon se tudsz annyira megcsúszni normális sebességgel, hogy ne tudnád még időben egyenesbe hozni, még úgyse, hogyha 3 másodperc múlva kezded csak.
2018. jan. 11. 08:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Ennyi a történet,ha nem hiszitek el akkor nem tudok mit csinálni.

Én normális voltam mindenkihez,a rendör meg nem mondott semmit papirt se adott.

Vérvétel eredményröl nem szoltak

Ha meg lett volna alkohol amit mutat,kutya kötelessége tájékoztatni.

Amugy meg szerintem valami rokonja lehetett a rendőr vagy nemtudom

2018. jan. 11. 10:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

De ennyi nem lehet a történet. Ahogy írtam megengedett sebességnél esélytelen, hogy te kicsúsztál a zúzott kővel leszórt úton és megse álltál a szomszéd kerítéséig. Elvenni a jogsidat meg nyomós okok miatt szokták csak. Nincs olyan, hogy fogja és úgy dönt a rendőr, hogy beszünteti a jogsidat. Neki is meg kell indokolnia fentebbi körökben, hogy miért kell bevonni a jogosítványodat.

Ezért írjuk, hogy nem kerek a történeted.

2018. jan. 11. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A jogsi helyszínen történő elvételének jogszabályi feltételei vannak.

Amit írtál, az ehhez kevés. Nagyon kevés.

Ha rögtön előállítás is történt, akkor tehettél valamit, vagy van olyan körülmény, ami erre okot adott és Te nem mondod el.

pl. megtagadtad az együttműködést, nem voltak nálad iratok, vagy alkalmatlanok voltak az igazolásra, vagy az autóval volt valami GEBASZ....

Csak úgy, nincs ilyen intézkedés.

Lehet, hogy Neked nem is tűnik fontosnak, amit tettél az igazoltatás során, ezért nem mondod el, csakhogy a jogszabály máshogy "véleményen van".

2018. jan. 11. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Zéró tolerancia van kérdező. Iszol vagy vezetsz. El kell dönteni. És inni nem csak a vezetés előtt közvetlenül nem lehet, hanem az előtte lévő órákban sem.

Te ittasan nekimentél a szomszéd kerítésének, ő rendőrt hívott. Felmerült a gyanúja annak, hogy te ittasan követted a cselekményt, ezért a rendőr fújattak veled szondát, vagy éppen ki akarták rögtön vizsgálni ezt a dolgot, hogy fogyasztottál-e alkoholt, és mivel pozitív értéket mutatott a szonda, ezért természetesen bekapták a jogsidat, ugyanis ittas vezetésnél ez van. Mint írtam, zéró tolerancia. Ilyenkor előállíthatnak a rendőrségre. Ez az eljárás.

Eljárás indult ellened valószínűsítem, minimum ittas járművezetésért, plusz akár rongálás vétsége miatt, vagy a fene se tudja, hogy mit hoznak ki belőle a rendőrök. Hogy miért nem kaptál eddig semmit? De kaptál. Idézést. A nyomozás folyik, a későbbiekben majd nyilván tájékoztatnak mindenről.

Semmi jogtalan dolog nincs ebben.

2018. jan. 12. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!