Szabad-e házi kendert (Canabis sativa) termeszteni?
Figyelt kérdés
Nagyobb területen(1,5 hektár),szigorúan rostnyerés céljából kendert szeretnék termeszteni. Zsákokat,lábtörlőket,köteleket szeretnék csinálni belőle. Legálisan megtehetem-e? Tudomásom szerint csak az indiai kenderből lehet mariskát meg hasist csinálni, de nem fogják rossz szemmel nézni,merthogy könnyen összetéveszthető, meg biztos a tábla közepén van egypár szál vadkender is stb. Tud valaki róla valami HASZNOS információt adni?2010. jún. 3. 16:32
1/13 anonim válasza:
Sajnos nem vagyok otthon a témában, de szerintem nagy valószínűséggel engedélyt kellene kérni rá a megfelelő szervnél, és az is biztos, hogy rendszeresen ellenőrizve lenne a tevékenység.
2/13 anonim válasza:
A környékbeli dzsanga termesztőktől kell engedélyt kérned.Amit valószínűleg nem adnak meg,mert az a szemétnek való kender beporozza a jóféle spanglijukat,ami így tiszta magos és egyben rossz ízű lesz...
3/13 anonim válasza:
Az 5let felejtős!
Hiába az a 0,002% os thc tartalom, ugyan olyan elbírálást kapsz mintha indiai kendert termesztettél volna!
4/13 anonim válasza:
Minden további nélkül. Sőt, mákot is.
5/13 anonim válasza:
Ja és a közepén biztos nem fog indiai kender teremni véletlenül. Hacsak nem ülteted oda.
6/13 anonim válasza:
nem indiai kendert ír a közepére, hanem sima vadkendert, ami nálunk is van a mezőn
szerintem termessz nyugodtan, a haszonból úgyis letudod majd fizetni akit kell :)
7/13 anonim válasza:
Canabis sativát tuti hogy nem mert annak magas a THC tartalma, 15-20%. A többi alfajáról ötletem sincs.
8/13 anonim válasza:
Vadat sem tilos, csak az indiait. Viszont azt a szélén is :D
9/13 anonim válasza:
legálisan termesztheted, azt nem tudom hogy engedélyt kell-e rá kérni
10/13 mr.brown válasza:
Sajnos illegális, ha kiváncsi vagy hogy miért akkor érdemes elolvasni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!