Ingatlan bontásra kötelezés. Hogyan lehet elkerülni? SOS
Pár éve építkeztem építési engedéllyel, de az önkormányzat utólag visszavonta és bontásra kötelezett.
Kérdésem: az önkormányzat elrendelheti el a végrehajtás, magyarán lebontatthatja-e az ingatlant és ha igen, hogyan lehet az eljárást megakasztani (pl fennmaradási engedély kérelem)?

Egyik kollegámat valamelyik "kedves"szomszédja dobta fel az építésügyinél. Kimentek, és megállapították, hogy igen, 50cm-rel! nagyobb alapterületű házat épített. Hosszabbat, mint a terven. Dönthetett: vagy lebontja, vagy megváltoztattatja a terveket+ 150.000 Ft bünti.
Utóbbi mellett döntött.
Mindig a kisembereket b*sztatják!

utolsónak
Az ilyenszintű kontármunkát biztos feldobnám.
Gondolom, utólag felhúzott tűzfal lehetett, azokat macerás rögzíteni. Mert a már meglévű tűzfalra ráépítik a tetőt az okés, de meglévő tető alá tűzfal, az macerás...

Az a gond, hogy minden fellebbezési lehetőséget kimerítettünk, mert a 7 év alatt elfogyasztott 4 ügyvéd mindegyike szart az egészbe, csak a pénzem szedték el.
Az önkori meg már háromszor is megbírságolt és attól félek, hogy jönnek bontani, mert megtehetik a vonatkozó jogszabályok szerint. Az én költségemre... márpedig eljutottam oda, hogy egy vasam sincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!