Ha gyógyszerekvonási tünet miatt pofonvágok valakit, azért miért járt kényszergyógykezelés?
1 honap pszichiatria azert, mert nem vettem be a depi gyogyszeremet es elvonasi tunet miatt ingerlekenyebb voltam vele. Amugy megerdemelte masok szerint is.
Ugy tudom, ilyenkor nem lehetne. Meg ilyen buntetest sem csinalni.
Mert ilyen a jogállam.
Ha átmész egy olyan területre, ahol nincs jogállam, mondjuk egy háborús övezetbe, ott nem kényszergyógykezelés jár érte, hanem esetleg helyben agyonver a másik, mert szerinte "megérdemelted".
A kényszergyógykezelés a büntetés helyett van, mert ezek szerint a cselekmény elkövetésekor nem voltál beszámítható. Ha az lettél volna, akkor önbíráskodás, testi sértés, garázdaság közül lenne valami, büntetése az ügyészi figyelmeztetéstől a letöltendő börtönig sokféle lehet az ügy körülményeitől és az ügyész/bíró hangulatától függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!