Munkavédelmi hatósági ellenőrzés esetén mit lehet tenni, ha?
1. A hatósági ügyekben egyetlen írásbeli meghatalmazással rendelkező, és az ezzel kapcsolatos iratokat őrző személy az adott napon nincs jelen, a jelenlévők kötelezhetők-e az iratok megkeresésére?
2. Kötelezhetők-e az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv aláírására?
3. Ha az iratok meg vannak, de a pontos tárolási helyük nem ismert, lehetséges-e azok másnapi, utólagos bemutatása iratpótlásként?
4. Ha az általános munkaalkalmassági egészségügyi papír érvényes, az pótolja-e a targoncavezetői jogosítványban lejárt egészségügyi alkalmassági vizsgálat érvényességét?
Kérem, hogy csak a jelenleg aktuális jogszabályokat pontosan ismerő, munkavédelemmel foglalkozók válaszoljanak. Köszönöm.
Nem vagyok munkavédelmis, de van üzletem, ahová kellett csináltatni.
Aki tartotta a képzést, meg adta a papírokat, elmondta, hogy az a papír, ami nincs jelen ellenőrzésnél, az nincs. A törvény és a szabályozás világos.
Ha poroltó rossz, akkor nem azt mondom, hogy szerelőnél van, hanem kell addig cserét biztosítani.
A hatóság ellenőrizhet bármikor. Ha ott van a főnök, ha nincs.
Jegyzőkönyvet nem köteles aláírni senki sem, de ennek ugye általában vannak következményei a cégre, például visszavonják vagy felfüggesztik az engedélyét.
1. Nem. De lesz szemöldök-emelés ugyanis ez az egyik oka hogy előre bejelentik a látogatást. Nem igazán jó ötlet.
2. Nem. De ez sem egy jó ötlet, még több kérdést fog felvetni. Ismerik az összes ilyen "trükköt".
3. A hiánypótlásra utólagosan fel fognak szólítani.
4. Nem.
Nem vagyok munkavédelmis amúgy, de dolgoztam mezőgazdasági komplexumokat építő cégnél.
Bármelyiküknek írsz egy e-mailt, akár név nélkül is, és megkérdezed. Vagy telefonon is érdeklődhetsz, vagy feltehetőleg személyesen is. Nem fognak eltitkolni semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!