Aggódnom kéne, hoy felnőtt koromra nem fogok ingatlant örökölni?
Igazából elég kényes helyzet áll fenn. Jelenleg egyetemista vagyok, a szüleim pár éve elválltak. Volt egy lakásuk, mely felett tulajdonjoggal bírtak és a házastársi vagyonközösség részét képezte, mivel együtt vásárolták. Azonba a válás után ez az ingatlan illetve lakás el lett adva. Apukám a barátnőjéhez költözött, anyukám pedig a barátjához. Anyukám jelenleg a barátjával bérel lakást. Apukám pedig megházasodott másodjára is, az új feleségénél él, illetve az állandó lakcímem is oda van bejelentve.
Na már most ha a válásra nem került volna a sor a korábbi ingatlan illetve lakás felett öröklés során tulajdonjogot szerezhettem volna, ám jelen esetben egy igen problémás helyzet van kialakulóban, ugyanis apukám jelenlegi feleségénének a lakása az a feleségének a különvagyonához tartozik.
Attól félek, hogy valamelyik szülőm (50 év körüliek jelenleg) még azelőtt meghal, hogy én befejezném az egyetemet és elkezdhetnék dolgozni. Ilyenkor mi fog történni velem? Sajnos nagyon félek ettől a szituációtól és bár amúgy a szüleimnek nincsen jelentősebb egészségügyi problémájuk, de szerintem ez irtó aggasztó.
Ti mit gondoltok?
pár javítás:
*hogy
*elváltak
*ugyanis apukám jelenlegi feleségénének a lakása az ***apukám*** feleségének a különvagyonához tartozik.
Hát elég gáz lesz.
Ma Magyarországon,aki nem örököl legalább a szülei után egy ingatlant,annak nagyon nehéz lesz.
Még saját ingatlanban is nagyon nehéz megélni 120-150 ezer Ft-ból.
Akinek ez sem jut,annak marad az albérletezés,de még azt sem önállóan,hanem lakótárssal,és ilyen albérlet- és élelmiszerárak mellett nem lehet semmit félretenni.
Hitelt sem nagyon fogsz tudni felvenni.
Én is azt tanácsolom annak,aki semmit nem örököl a szülei után,hogy menjen külföldre,mert sosem fog kikerülni ebből az állapotból itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!