Ezért mit kaphatna? (Kereskedelem, Elméleti kérdés)
Tegyük fel, hogy van Józsi. Józsinak van bankkártyája, egy visszaigazolt vatera fiókja és most 15 éves. Józso valahonnan szerez szép telefon tokokat olcsón és eladja úgy, hogy rányom még 50 Ft ot. Tegyük fel még azt, hogy ez működik Józsinak és pénzt keres. Józsinak (Aki persze kitalált személy :D) ezek a kérdései:
- Ha NAV megtalál mit kaphatok érte?
- Kell nelem egyáltalán adót fizetni ezután? Végülis csak 15 éves vagyok
- Igaz, hogy ha a NAV emberei munkaidőn kívül találnak valami gyanúsat akkor azt is jelentik?
- Hogy zajlik ha engem feljelentenek? Idejönnek a lakásomhoz vagy küldenek valami emailt amibem megkérdik, hogy honnan van ennyi ez meg az?
Ezek a kitalált Józsi kérdései
FIGYELEM: A kérdések nem, ismétlem, nem rólam szólnak mivel én 13 éves vagyok.
A vatera a te jövedelmed után biztos, hogy nem adózik!
A kérdés a tevékenység "rendszerességében" van!
Akkor igen, adóköteles.
2 fölött már kereskedelmi mennyiség s adóköteles.
A gyakorlat az hogy millió Ft alatt nem foglalkoznak vele de itt lép be hogy ez csak gyakori de egyáltalán nem biztos. Elég egy túlbuzgó ellenőr s 50 000 Ft bírság plusz vagyonosodási vizsgálat. Bár utóbbi nem biztos hisz 15 évesen más a vagyon kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!