Éves jövedelemigazolásból havi nettó számítása?!
Apukám egyéni vállalkozó, múlt évben az első 6hónapban nem volt jövedelme, a következő 6 hónapban 1600000ft. Szóval az éves jövedelemigazolásán 1600000ft szerepel. Bursa hungarica ösztöndíjhoz havi nettó jövedelemhez apa 1600000ft-os éves jövedelmét 12-vel osztottam. Az önkormányzatnál viszont átjavították ezt az összeget és csak 6-tal osztottak. A kérdésem igazából az lenne, hogy az önkormányzat ezt jól csinálta és én hibáztam vagy valóban 12-vel kell osztani?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nézd, ha valakinek nincs munkája és nincs jövedelme, akkor az arra az időszakra eső átlagjövedelme is nulla, meg az összes jövedelme is nulla.
Ha meg dolgozik és van havonta rendszeresen jövedelme, és 6 hónap alatt 1,6 millió forint a jövedelme, akkor nyilván hattal kell osztani, hogy a kereső időszakra eső átlag havi jövedelmet megtudjuk.
Gondolom az önkormányzat is tudott arról, hogy a jövedelem szerző időszak 6 hónap volt.
[Zárójelben jegyzem meg, hogy erre az én könyvelőm azt mondaná, hogy apukádnak nem egyéni vállalkozónak kellene lennie, hanem adószámos magánszemélynek - ha ilyen hektikusan dolgozik.]
Köszönöm a válaszod!
Zárójelben megjegyzem, hogy a tavalyi év egyedi eset volt... Szóval inkább ne bocsájtkozzunk találgatásokba,ha nem ismerünk minden részletet. Köszönöm 😊
Az éves átlagkeresetbe az adott egész év jövedelmét kell 12-vel osztani.
A 6-tal való osztás az utolsó félév jövedelmét adja. Az első válaszoló butaságot írt.
"hogy a kereső időszakra eső átlag havi jövedelmet megtudjuk"
Nem a kereső időszakra eső átlagot, hanem a naptári évre esőt kell megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!