Tarthatok külön matek órát általános iskolásoknak, ha nincs végzettségem?
Nem legális, mert minden bevételszerző tevékenység adóköteles. Azzal hogy meghirdeted simán belefuthatsz egy ellenőrzésbe, utána megbüntetnek.
Be kellene menned a NAVhoz bejelenti, majd számlát adni róla.
Hosszabban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
Tarthatsz magánórát. Az adózást illetően téved az előző válaszoló. Havi 1000 forint regisztrációs költség mellett nincs más kötelezettséged, ez néhány egyéb munkára (pl. takarítás, gyerekfelügyelet) is vonatkozik.
A másik, hogy illik közölni a megbízóval, hogy nem rendelkezel tanári szakképesítéssel.
Kérd, hogy fizessenek barterben, akkor senki se köthet beléd.
Nem azt mondod, hogy 500Ft az óradíj, hanem "vegyél nekem két doboz sárgabarack lekvárt", az nem adóköteles.
Most kicsit szálljunk vissza a valóságba:
Igen, tarts nyugodtan. 19 éves korom óta tartok különórákat, egyetemi szaktársaimnak is, de a tavalyi tanévben pl az albérletem tulajdonosának kislánya részére is.
Sőt, én is vettem ilyen órákat 16-18 évesen. Szerinted majd egy NAV-ellenőr jelentkezik az órádra, aztán mész a böribe? :D A párezer fős egyetemi facebook csoportunkban is "csak" napi szinten jelennek meg az ilyen hirdetések.
22/F
#5 tanulmányozd még kicsit a humorügyi fogalmakat. De tudjál róla, e fórumot humorérzékkel rendelkező emberek is olvassák. :-)
De, akkor, hogy a drága nem létező humorérzéked se sérüljön ezek a NAV-sosk valaha már büntettek valakit ajándékozási illeték elkerüléséért, ha annak az értéke tízezer forintot sem haladta meg.
Ébredj már föl, van egy rakás olyan tevékenység, ami jogilag adó vagy illeték köteles lenne, de mivel olyan kis pénzekről van szó és olyan sokan csinálják inkább nem is foglalkozik vele az adóhatóság, mert nem lehet mindenki mellé NAV ellenőrt állítani éjjel-nappal, csak egy példa, telekocsi szolgáltatók. Abban a formában, ahogy most működnek minden sofőrt, aki pénzt fogad el a fuvarért meg lehetne büntetni, a valóságban hány ilyen gazembert kapcsoltak le ezek az oldalt is olvasó navosok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!