Valaki megtudná mondani hogy is van ez? Nekem ez lesz az első felmondásom
Nemtudom hogy írjam be a felmondásomba.
Mert azt hallottam ha szóba már kimondom onnantól számít a felmondás
Na először is: felmondási idő, és nem próbaidő.
Szerintem a papír beadásától számít, és persze amit a papírra írsz. Visszamenőleges felmondás nincs.
Viszont ha a főnökkel meg lehet egyezni, és közös megegyezéssel búcsúzol, akkor azt írtok, amit akartok, és elhagyhatja a felmondási időt is.
Felmondást mindig írásban "közlünk". Ez alap.
A felmondási idő (nem azonos a próbaidővel) a felmondás közlését követő napon indul el. Tehát mindegy, hogy mikor írod meg a felmondásod, ha Te csak 4 nap múlva adod át a munkáltatónak, akkor az lesz a felmondás napja, és a következő napon indul el a felmondási idő.
Éppen ezért nem "szokás" egy jövőbeni dátumra felmondani.
Felmondási idő:
Postán, tértivevényes formában feladott felmondás a kézbesítés megkísérlésének napján átvettnek minősül, ha azt a címzett megtagadta, vagy a címzett ismeretlensége vagy elköltözése miatt a kézbesítés sikertelen. Minden más esetben az értesítés elhelyezésének napját követő 5. munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Tehát joghatást így is kivált.
Elektronikus úton benyújtott felmondás akkor tekinthető közöltnek, ha az a másik fél részére hozzáférhető. Akkor hozzáférhető, ha lehetősége nyílik arra, hogy annak tartalmát megismerje.
SMS-ben soha nem mondunk fel. Csak a felmondást személyesen átadva, vagy postán, tértivevényes küldeményként kézbesítve, illetve e-mail formájában.
Semmi más nem vált ki joghatást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!