Hol lehet 1991-es polgári perről információt kapni online?
Azt tudom, hogy hol és mikor indították, és a számát.
Legalább a feleket és a tárgyát kellene tudnom. Családi ingatlannal kapcsolatos, az biztos.
Szerintem online nem tudsz peres iratokba betekinteni (gondold el, akkor mindenki minden adatot megtudna a peres felekrol, nev, cim, es egy csomo egyeb szemelyes info)
Lehet, hogy rosszul tudom, de mintha csak 25 evig oriznek a birosagok irattarai a peres papirokat (vannak kivetelek, de inkabb csak bunugyek eseten)
Ott erdeklodhetsz esetleg (szemelyesen), ahol a pert inditottak, es az irattarban a szam alapjan meg tudjak mondani, hogy orzik-e meg mindig, vagy sem. Ha orzik, akkor ok meg is mondjak, hogy milyen papirokat/iratokat kell bemutatnod, es mennyit kell fizetned ahhoz, hogy kiadjak neked - akar csak betekintesre is - a peres papirokat (felejtsd el, hogy bemesz es szep mosolyodert cserebe abba az iratba nezhetsz bele, amit csak akarsz)
Köszönöm. Akkor megkérdezem.
De furcsa lenne, ha pl 25 év után szanálnák, mert a levéltárakban 2-3száz éves perekről is találhatunk iratokat. És egyszerű, falusi házakkal kapcsolatban is. Persze, csak ha azóta nem volt tűz a régi levéltárnál, és megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!