Párom majd nem egy hete börtönbe van mikor tud levelet küldeni? És mennyi idö mire megkapja a sorszámot?
Neki kell kérvényezni a külső kapcsolat tartást. Neked el kell fogadni. Ezt utána be kell nyújtani. Ez a processz elindul. Nagyjából 2-3 hét az átfutási idő a benyújtástól.
Beszélj az ügyvéddel. Ő tud ebben segíteni.
Miután megvan a nyilatkozat. Utána tölthetsz fel telefonjára pénzt és beszélhettek a börtönben megadott rend szerint. Ő csak fogadhat hívást. És a hívott számot is engedélyeztetni kell a kapcsolattartó nyilatkozattal együtt.
Ezután tud levelet küldeni, de mindent átolvasnak! Sőt! Valahol át is fogalmazzák a leveleket! De ebbe már nem megyek bele. Tényleg beszélj ügyvéddel.
Ez nem tudom látod! Ehhez tényleg ügyvédi segítség kell. Sajnos én ebben nem vagyok kvalifikált, csak érintett. Nálunk 1.5 hét volt, mire lett ügyvéd, és akkor gyorsan, 3 nap után elindult a folyamat. A csomag küldés sem tiszta dolog.
Többet nem szívesen mondok a témában. Tényleg keress ügyvédet, aki tud segíteni.
Mindenképpen van neki ügyvédje, amíg a bírói eljárás folyik és még 8 munkanapig, amíg fellebbezni lehet. De akinek nincs pénze rá, annak kijelölnek. A börtönben már nem biztos, hogy jár neki ügyvéd. Nem szokásuk elmondani, hogy hova vitték, azt a rendőrségről tudtuk kideríteni, akik bevitték.
Remélem minél előbb tudtok egymással legalább 2 szót váltani, mert ilyenkor ez sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!