Ha valaki kórházban van, és nem engedik ki egy ideig, akkor lehetséges levenni a számlájáról pénzt meghatalmazással?
Anyukám a pszichiátrián van,mert öngyilkossági kísérlete volt,és most egy ideig nem fogják kiengedni.
Pár hétig biztosan.
Viszont apukám szeretne levenni pénzt a számlájáról,hogy majd ki tudja belőle fizetni a rezsit.
Apukám fizetése is erre a számlára megy,de neki nincs hozzáférése,mert most váltott munkahelyet,és csak anyának volt számlája,így erre utalták.
Viszont még nem voltak bent a bankban,hogy közös legyen a hozzáférés.
Mit lehet ilyen esetben tenni?
1 kérdésem van.
Anyukád miért nem akarja megadni a kártya adatait?
Csak ennyi kellene,senki nem fogja lenyomozni,hogy nem anyukád ütötte be x automatánál a kódot,hanem apukád...
Vagy pl nincsenek meg valahol a kártya papírjai otthon esetleg a kóddal együtt?
Devizaszámláról van szó.
Apukám külföldön dolgozik,euróban kapja a fizetését.
Először eurót szeretne levenni,majd beváltani.
Meglepődöm, hogy az édesapád külföldön tud dolgozni, de nem tudja, hogy meghatalmazással minden ügyben el lehet járni. Így banki ügyletekben is.
Apukád bemegy a bankba, és megkérdezi, milyen meghatalmazást fogadnak el. Erre vagy a kezébe nyomnak egy formanyomtatványt (legtöbb bank ezt teszi), vagy megmondják, milyen adatoknak kell benn lenni. A meghatalmazás akkor érvényes, ha a) a meghatalmazó saját kezűleg írja és aláírja, b) a géppel írt szöveget aláírja és két tanú igazolja ezt (név, személyi szám).
Volt a bankban,és ott azt tanácsolták,hogy nyisson ő külön magának egy devizaszámlát,és a következő havi fizetését arra utaltassa.
A kórházban tegnap beszéltem az orvossal,hogy ezzel kapcsolatban mit lehet tenni,azt mondta,hogy majd hívni fog minket,megadtam neki a számomat.
Ahhoz, hogy valaki hozzáférhessen a másik bankszámlájához, ahhoz a bankszámla tulajdonosának és annak, akinek a részére engedélyezi a hozzáférést, kell egy papírt aláírnia a bankban. Tehát meghatalmazással sem fogják neki engedni, hogy a számlájáról pénzt vegyen fel, mert nincs hozzáférési engedély.
Talán előbb kellett volna ezen elgondolkozni, ha már házasok, vagy élettársak, akkor adjon anyukád hozzáférést apukádnak a számlához.
Meg aztán arra se mernék fogadni, hogy nem lesz gond abból, hogy ha a bankkártyáját és az adatait szépen átadná apukádnak anyukád, mivel pszichiátriai kezelés alatt áll, sosem lehet tudni, hogy mikor áll fenn annak az esete, hogy apukád jogtalanul nagy összeget vesz fel a kártyáról, vagy utána azt mondja anyukád, hogy de hát ő nem engedte.
Tehát apukád a saját keresetéből fizesse be a számlákat és ha kijön anyukád a kórházból, akkor intézzék el a hozzáférést.
Anyukám beszámítható,nyilván ezt az orvosok is igazolják.
De öngyilkossági kísérlet után nem engedik ki.
Annyiban hibázott,hogy nyitni kellett volna egy saját számlát,amikor kiment,de mivel bízik Anyában,így a fizuját az ő számlájára utaltatta,és a héten mentek volna be ezzel kapcsolatban intézkedni.
Szerintem az lesz,hogy nyitunk egy bankszámlát neki,és ad nekem meghatalmazást,hogy hozzá férhessek a pénzhez,és majd így betudom fizetni a számlákat neki,mert ő viszont megy vissza majd dolgozni jövő héten külföldre.
Valahol nonszensz ez,hogy az ember a saját pénzéhez nem tud hozzá férni.
Megkérdeztem a kezelő orvosát is,hogy nem e lehetne 1 órára kiengedni anyukámat,hogy ezt elintézzük a bankban,de nem nagyon akarja kiengedni.
Gondolom ez a protokoll eljárás ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!