Mi a teendő ha valaki visszatartja egy nála levő eszközömet s nem hajlandó kiadni? Ha feljelentem megsemmisíti, hogy ne maradjon nyomom. Ha én megyek érte s kérem adja ki, ugye nem adja, hisz akkor leve odaadná.
Még önbíráskodást is rámhúzhatnak, mert csúnyán néztem rá. Ha két rendőrrel megyek oda azoknak nincs joguk bemenni.
Mi a megoldás?
"Mi a teendő ha valaki visszatartja egy nála levő eszközömet s nem hajlandó kiadni? "
Mi nem elég konkrét ezen?
Pl. gyártási szám és nálam levő számla alapján. persze adásvételi szerződést hamisithat ha van rá ideje, ezért lenne a megoldás két rendörrel azonnal odamenni. De ugye ők nem kutathatnak birósági végzés nélkül.
"Ki tartja vissza," Ha ezt itt leirom azzal sulyos személyiségi jogokat sértek
"mit tart vissza,"
Nem hinném, hogy a tárgy jellege felmenti a jogtalan birtoklás büncselekménye alól.
" miért tartja vissza, hogyan vette el stb... :). "
Nem ismerem az ilyen emberek motivációját nem értem miért nem adja vissza. Ő etetett meg azzal, hogy maradjon nála mert túl nehéz volt a csomagom, s ha kérem postán elküldi de többszörös kérésre se küldte el.
Könnyebb lenne megérteni a helyzetet és javaslatot adni ezeknek a részleteknek az ismeretében
Ezek a részletek semmit se befolyásolnak azon a tényen, hogy csalás útján elérte hogy nála legyen s több felszólításra se adja oda úgy ahogyan ígérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!