Legális-e szórakoztató irodalomról PDF-eket terjeszteni akkor, ha a terjesztő nem húz belőle anyagi hasznot?
Én úgy tudom, hogy nem, de vannak olyanok, akik azt mondják, hogy igen.
Főként kortárs irodalomról lenne szó, például a Könyvmolyképző vagy a Gabó kiadó könyveiről, amik azért mostanában íródtak.
Kíváncsi lennék arra az esetre is, ha az író magyar, és arra is, ha a mű egy kiadott fordítás.
Hogy a viharba lenne legális. Sőt, akkora professzor vagy, hogy rögtön a legforróbb anyagokon akarsz kalózkodni, mert te akkora jófej vagy. Szerzői jog megsértése.
És ennyi ésszel be is fognak hozzád kopogtatni.
"és sosem tanultam jogot"
Józan eszed se sok lehet.
Mert egyébként agyilag össze tudod azt rakni, hogy a szerző írja a könyvet, mert pl. ebből él, a kiadó is megdolgozza az anyagot, hogy kiadható legyen, mert azok a hülye szerkesztők meg lektorok is ebből élnek, és akkor jön a hülyegyerek és azt mondja: hőő, töklegális ezeknek a marháknak a munkáját megosztani a neten ingyen... buta vagy fiam.
Írtam, hogy úgy tudom, hogy nem legális, és k*rvára logikus egyébként, nem vagyok hülye, de akárhogy mondhattam azoknak, akik bizonygatták, hogy igenis legális, nem hitték el, ezért szerettem volna egy kis alátámasztást.
Köszönöm az egyetlen embernek, aki képes volt normálisan válaszolni és nem lehülyézni úgy, hogy egyáltalán nem tudja, milyen körülmények között írtam ki a kérdést.
Remélem, hogy a másik két válaszoló meg sok hasonlóan "segítőkész" és előítéletes emberrel találkozik majd az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!