Áruszállítót kirúghatnak azért mert eltörte a lábát?
Elmondom mit tudok az esetről. Áruszállító kollega a dolga kisteherautóval árut vinni pakolni. Egyik reggel betelefonál hogy eltörte a lábát és per pillanat fekvőgipszben van. Megkérdik tőle a telefonban mit jelent a törés időben. Ő meg elmondja amit neki mondott az orvos, hogy 3-4 hét fekvő, 6-8 hét járógipsz. Addig ugye munkavégzésről beszélni se lehet vezetni pakolni jönni menni törött lábbal nem lehet.
A főnök meg ahogy megtudta már írta is a felmondást azonnali hatállyal, intézkedett hogy a maradék fizetést utalják és ennyi ki van rúgva.
Nem próbaidős volt.
Nem láttam a felmondást nem tudom mi volt az indok mert ugye azonnali felmondást keményen indokolni kell.
Meg lehet csak úgy tenni hogy valaki eltöri a lábát és azonnal kirúgják ha nem is próbaidős?
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy nincs valami "kiskapu" de 98% hogy ebben a formában jogellenes.
Azonnali hatályú felmondás csak abban az esetben lehetséges a munkáltató részéről ha a munkavállaló a kötelezettségeit szándékosan, súlyos mértékben megszegi vagy olyan magatartást tanúsít ami lehetetlenné teszi az együttműködést.
Azonnali hatályú felmondás esetén a kezdeményező félnek alaposan, részletesen és érthető módon meg kell indokolnia ennek az okát, amennyiben ezt elmulasztja vagy az indok nem volt elég nyomós a viszony megszüntetésére felelősségre vonható!
Ergo ennek értelmében az illető amennyiben egy jogászhoz fordul és bepereli az ex munkáltatóját valószínűleg még kártérítést is kaphat.
"úgysincs pénze ügyvédre"
van pro bono ügyvéd is, van ingyenes jogsegély, és van szakszerves munkajogász is inygen ha szakszerv tag vagy. belépsz adott szakszervbe leperkálod a kb 5000-es tagdíjat /év és ott az ingyen munkajogász.
de ha van minimális jogi jártasság akkor magad is mehetsz a munkaügyi bíróságra ügyvéd se kell.
???? nincs probono itthon bírom az itteni hozzászólókat
google probono keresőszó
megyékre lebontva....
ja és a TASZról NANE-ről Amnestyről stb hallottál már?
Jogsegélyszolgálatok kizárólag probono alapon....
Amnesty szinte a világ összes országában.... itthon is.
Nincsen olyan hülye munkáltató aki kirugna egy ilyen egyértelmü betegségnél valakit. Ez akár a cégébe is kerülhet, ha a munkavállaló pereskedésre megy.
De ahogy írod nem tudod, hogy tényleg így történt-e vagy esetleg másképp. Mivel a kolléga most iszonyat sokat kell otthon lennie, és sokmindent nem tud csinálni, így menj el hozzá és látogasd meg.
Èn is feküdtem így otthon töröttlábbal, és egy idö után már majdnem megkergültem, egy 6 évados sorozatot a végéig néztem... Minden beesö egyénnek örültem...
" így menj el hozzá és látogasd meg. "
menjen a halál se kutyám se macskám nekem az ürge. csak azért érdekel az egész mert mi van ha majd esetleg én betegszem meg huzamosabb időre én is számíthatok rá hogy másnap kivágnak?
van sérvem évek óta műteni kéne. na most ha én azt mondom hogy befekszem a kórházba és 1 hónapig nem jövök a lábadozás miatt akkor kaputt az állásnak mert mertem beteg lenni?
"Minden beesö egyénnek örültem..."
Hát mások vagyunk ha én feküdnék otthon hozzám be se jutna senki mert én senkit be nem engedek max családtagot, pláne kollegát főnököt az kizárt...
Rendes felmondás esetén, csak a keresőképtelenséget követő napon mondhat fel. Felmondás indoka a munkaviszony ellátásával kapcsolatos, megváltozott képesség lehet.
Viszont, ha a keresőképtelenség lejártával nem áll fenn megváltozott képesség (meggyógyul), akkor bíróságon támadható.
Rendkívüli felmondás már más eset. Ennek súlyosabb következményei lehetnek, ha nem valós indok alapján akarnak valakit kirúgni. De, valószínűleg csak így akarná megúszni a végkielégítést és hasonló terheket.
Mint írtam nem láttam a felmondólevelet így nem tudom mi volt az indom de csak full kamu lehetett hiszen a valóságot nem írhatta le (eltörte a lábát és kirúgtam) vagyis ki kellett találnia valami szart.
Szóval kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!