Jogi kerdes. Titokban jartam egy lannyal aki elmult 17eves en pedig elmultam 25. A szulei megtudtak ezt es most feljelentenek engem hogy lefekudtem a lanyukkal. Ebbol nekem mi bajom lehet es milyen alapon tudnak feljelenteni?
# 5
Nem beszélhetik rá a lányt, hogy más vallomást tegyen, mivel ha azt mondja nem egyezett bele, az már nemi erőszaknak minősülne, ami sokkal komolyabb bűntett.
Sok keresztkérdést kapna, szóval nagyon gyorsan kiderülne a hazugság, és hamis tanúzás komoly következményeket von maga után.
Nem kell félned, nem történhet semmi :)
Alapos gyanú azt jelenti, hogy az esetben történt, a rendőrség által elvégzett nyomozás eredménye objektív, rád terhelő bizonyíték előállításával zárult.
Mondok egy példát is:
Ha a barátnőd megvádol, vannak nemi erőszakra utaló nyomok amit orvos igazol és nincs alibid a feltételezett időpontra. Ebben az esetben tanácsolnám, hogy keress egy jó ügyvédet.
A szülők is megüthetik a bokájukat, mert nemcsak hamis tanúzás, hanem hamis vád bűntette is lehet a dologból. Meg kártérítési pert indíthatsz ellenük jó hírneved rongálása miatt.
Más kérdés, hogy ha a barátnőd bármilyen kényszer hatása alatt hajlandó lenne azt vallani, hogy megerőszakoltad, akkor nagyon alávaló ember lenne.
Egyébként biztos nem állna meg a vád, akármilyen hihetően adná elő a dolgot, mert épp az a tény, hogy együtt jártatok, hogy közös fotók vannak rólatok, hogy ismerőseitek tudták, hogy szeretitek egymást, az abszolút hiteltelenné tenné azt az állítást, hogy te megerőszakoltad. Egy felmentő ítélet után meg indíthatod az ellentámadást, hogy hamis vád bűntette miatt feljelented őket. Ha a szülők ügyvédet keresnek, lehet, hogy ő is fölvilágosítja őket erről, és már ő lebeszéli arról, hogy feljelentést tegyenek.
De szerintem nem is akarnak, csak mérgesek voltak és látták, hogy téged könnyű besza..atni ilyennel, ezért mondták. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!