A fojtogatás milyen büntetőjogi kategóriába tartozik?
Figyelt kérdés
Sajnos nem találom sehol, ha valakit eszméletlenségig fojtanak az milyen vétséget követ el?2017. szept. 11. 16:10
2/7 A kérdező kommentje:
Ez biztos? Már bocsi, de ez fontos lenne. Ha valakit eszméletlenségig fojtanak, és utána ismét feleszmél az minek minősül?
2017. szept. 11. 16:27
3/7 anonim válasza:
A szándék, hogy mi célból fojtogattad, az a lényeges. Ha meg akartad ölni, akkor emberölési kísérlet jogosan megállhat. Ha mondjuk egy eldurvult, kölcsönös belegyezéses fojtogatós szexről van szó, akkor gondatlan veszélyeztetés lehetséges.
4/7 A kérdező kommentje:
egy szóval sem mondtam, hogy én bárkit is fojtogattam. Azért köszönöm a válaszokat.
2017. szept. 11. 17:40
5/7 anonim válasza:
gyilkossági kísérletet szerintem
azt már nehezen fogja bebizonyítani, hogy újra akarta éleszteni... És ha ráadásul nem is orvos akkor meg miből olyan biztos abban hogy újra is tudja éleszteni.
6/7 anonim válasza:
De ez azon is múlik hogy meddig fojtogatta mert ha csak megszorította a nyakát és elengedte az komolytalan egy gyilkossági kísérlethez.
Az sem mindegy hogy az áldozat szabadította e ki magát vagy önként elengedte.
7/7 anonim válasza:
Az lenne viszont azt bizonyitani is kell hogy az megálljon mivel ő ahoz kell legalább 2 tanú vagy kamerafelvétel szükséges amin jól látható a cselekmény.Ha nem jól látható a cselekmény akkor semmi értelme,még lehet egy bizonyítási metódus a hangfelvétel de azt is lehet úgymond hamisítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!