Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hamis bérpapír kiadása minek...

Hamis bérpapír kiadása minek minősül? Szabálysértés bűncselekmény okirathamisítás vagy egyéb?

Figyelt kérdés

Minek minősül ez a cselekmény a munkáltató részéről?

Kiadja a havi fizetésről a bérpapírt rajta helyesen szerepel a szerződés szerinti btto bér, ott vannak a levonások tb szja stb majd ebből helyesen kiszámolja a nettó bért és odaírja nettó bér X ft dátum utalva adott bankszámlára. Pecsét aláírás.

Ezt így kiadja a munkáltató.

De nem annyit utal el hanem kevesebbet, és ez napnál világosabban látszik a bankszámlakivonaton.

Nincs mit részletezni nincs mit magyarázni különösebben ott a bérpapír aláírva pecsét dátum X ft-ról és ott az utalás JÓVAL kevesebbről.

Ez minek minősül?

Szabálysértés bűncselekmény okirathamisítás vagy egyéb?

2017. aug. 23. 07:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mintha a falnak beszélnék. Én maximálisan tisztában vagyok vele jogi értelemben hova kéne mennem és mit kéne tennem. Sőt fel se kéne állnom a gép elől fotóznék szkennelnék dokumentumokat és voila.

De senki se bírja felfogni továbbra sem hogy ha bármit teszek azt én szívom meg jobban és nem a munkáltató.

A munkáltatót megbüntetik még akár lesz egy kirándulása a bíróságra is -lehet. És az rajtam mkit segít?

Engem meg kirúgnask és akkor itt a világ vége... mert soha az életbne sehova többet fel nem vesznek max ilyen mocsok helyre oda meg minek mennék.

Ennyire egyszerű és senki se érti.

2017. aug. 24. 18:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Dehogynem, pontosan értjük. Nem csinálsz semmit, csak írogatod a szar kérdéseidet.
2017. aug. 25. 07:53
 13/16 A kérdező kommentje:

Újra csak azt mondom: Bp. eljössz megnézed a papírokat.

Ennyi.

Aztán mondd hogy szar duma...

Ennyi!!

2017. aug. 25. 07:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha jogi lehetőségek Neked nem tetszenek, akkor mégis mit szeretnél kérdező?

Talán verje meg valaki a főnöködet? Innem közülünk?

Neked kéne megértened, hogy Ha igazad van, és jogellenesen jár el a főnököd, akkor a feljelentésen, ill. OMF bejelentésen kívül nem nagyon van más út.

Hatályos jogunk max. ennyit tehet.

Ja, hogy ezeket Te is tudod... mégse jó Neked egyik verzió sem.

Felmondani meg nem mondasz fel, (most mindegy miért nem), akkor mi mégis mit csináljuk itt a Gyakorin Veled?

Egyébként mit mondott a főnököd, miért utal kevesebbet?

Indokolta valamivel?

2017. aug. 25. 14:12
 15/16 A kérdező kommentje:

"Egyébként mit mondott a főnököd, miért utal kevesebbet?

Indokolta valamivel?"

hogyne indokolta volna. Közölte nincs pénz ez van örüljünk ennek is akinke nem tetszik annak el lehet menni...

ezzel téma részéről lezárva.

És még kilátásba helyezte hogy nem ez a folyamat vége még további elvonások is lesznke majd.

2017. aug. 25. 15:11
 16/16 A kérdező kommentje:

"mégse jó Neked egyik verzió sem. "

Na és ezen verziók közül melyik az amelyik nem jár azonnali kirúgásommal?

Na ugye. olyan verziót mondjon nekem valaki hogy a szerződés szerint járó pénzemet is megkapom és nem is rúgnak ki...

Na olyat mondjon valaki.

2017. aug. 25. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!