Egy másodfokú birósági nyilt tárgyaláson miért nem kötelező a sértett jelenléte?
értesitést kaptam egy 4 éve zajlo ügyre, gyanusitott már van nyilván most kapja az ítéletet.
rajtam kivül több sértett is van igy ők is kaphattak értesitést?
mi a különbsèg az első fokú és a násodfokú bírósàg között?
2,5éve voltam utoljàra tanuskodni akkor sértettként , ilyen hosszú időre szokják huzni a masodfokut?
értem, köszönöm a válaszokat.
csak most 1 miatt aggódok még a legutobbi tárgyalás 2015-ben volt
és kb 2,5 évet vàrtak a másodfokura??
előfordul hogy ilyen kesőre halasszák?
Igen, egy másodfokú eljárás évekig is elhúzódhat. Mint ahogyan egy elsőfokú eljárás is.
Nem tudni, hogy milyen bizonyítási eljárást kell lefolytatni, mi történik, a bíró, akire kiosztják, mennyire van leterhelve.
És vannak olyan ügyek, mint ahogyan a tiéd is, amit nem vesznek fél vállról, tehát alaposan lefolytatják a bizonyítási eljárást.
köszönöm a gyors választ,akkor megnyugodtam
általába a nyilt tàrgyalásokon sajtó is ott szokott lenni?
Nem. Az, hogy egy tárgyalás nyilvános és nem zárt, az azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárki beülhet oda és végignézheti a tárgyalást természetesen úgy, hogy közben nem zavarja a tárgyalás menetét.
A sajtó inkább nagyobb volumenű ügyekben szokott jelen lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!