Ha valaki Amerikai-Magyar kettős állampolgár, behívhatják esküdtnek?
persze
en is kettos polgar vagyok es behivtak, szerencsere nem kellett bemennem, csak "on-call" kellett lennem egy hetig, vagyis minden reggel be kellett jelentkezni a weboldalra, hogy megnezzem, hogy be kell e menni szemelyesen vagy sem
szerencsere nem kellett igy teljesitettem a kotelessegemet es most egy evig megint nem hivhatnak be
nagyon szopatos tud lenni, ha pont kivalasztanak es egy olyan ugyre kell bejarni ami hetekig/honapokig elhuzodik...
"Ha nem szavaztál, akkor nem hívhatnak be" Mi vaaaaan?????
Semmi koze a kettonek egymashoz. Tevedesben vagy ha azt hiszed hogy van.
En nem vagyok regisztralva, hogy szavazni menjek, de ez nem tartotta vissza a birosagot, hogy kikuldjek a 'behivot'.
A birosag a DMV adatbazisabol valasztja ki az eskudszeki tagokat, ezert elofordul sokszor, hogy aki meg csak zoldkartyas az is kap behivot, hiszen van jogsija, benne van a rendszerben.
A szavazati adatbazis mas. Oda be kell regisztralni a lakhelyedhez megfelelo cimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!