Apababa kérdése:
Mennyi idő elteltével válik a lakásbetörés önkényes lakásfoglalássá?
Figyelt kérdés
Ha én azt látom hogy valaki betör egy ajtót , eröszakosan zárat zúz betörőnek vélem és hívom a rendörséget. Jó esetben elkapják, beviszik, leültetik. De ha a betörő azt mondja a rendőrnek -mivel lebukott- én csak lakásfoglaló vagyok akkor békén hagyják? Vagy van valami időszabály erre?2017. aug. 15. 19:43
2/5 A kérdező kommentje:
Tehát a kérdésem az, aki önkényesen lakást foglal hogy úszhatja meg a betöréses büncselekményt.
2017. aug. 15. 20:25
3/5 anonim válasza:
esetleg az önkényes beköltözésre gondolsz vagy mi? komolyan nem tiszta, de lehet csak én vagyok tájékozatlan.
"Aki a lakásbérletre vagy a helyiséggazdálkodásra vonatkozó jogszabály hatálya alá tartozó üres lakást vagy nem lakás céljára szolgáló üres helyiséget elfoglal, vagy abba önkényesen beköltözik anélkül, hogy arra a bérleti jogviszony létesítésére jogosult szerv vagy személy, illetőleg az elhelyezésre jogosult szerv jognyilatkozatával, vagy intézkedésével feljogosította volna, szabálysértést követ el."
De, ha valahova betör éppen, az nem önkényes foglalás, hanem betörés..
4/5 A kérdező kommentje:
Így van az nem. De a kivülalló nem tudja hogy most épp betörés van vagy lakásfoglalás.
2017. aug. 15. 21:12
5/5 A kérdező kommentje:
Ahhoz hogy lakást foglalj önként ahoz elöször be kell törnöd.
2017. aug. 15. 21:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!