Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kis értékű bolti lopás?

Kis értékű bolti lopás?

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, a mai nap bementem a tescoba mert mentem haza Pestről és volt még 1 órám a vonat indulásáig. Nem volt nálam egy vas se és elloptam egy kakaóscsigát meg egy sajtos pogit a próbafülkébe be is tettem a táskámba aztán távoztam is. Miután átmentem azon az izén ami beriaszt oda jött hozzám a biztonsági őr és közölte vele kell mennem az irodába.

Tudom hogy nem érte meg de már kicsit éhes voltam és jó bulinak tűnt de aztán rájöttem hogy ennyit nem ért. Bementem az irodába ki kellett pakolnom a táskám meg is találta. Bevallottam hogy mit is tettem átnézte hogy nincs e benne más. Probált nyugtatni és mondta hogy vagy a szüleimet vagy a rendőrséget hívják maradtam a anyukámnál hogy inkább őt hívják. Felvett egy jegyzőkönyvet is de nem volt diáknál több írat nálam. Még ő megírta a jegyzőkönyvet addig a társa felhívta anyukámat. Aztán kértek egy címet ahova lehet levelet küldeni. 185 Ft értékben volt ez az egész végül.

A kérdésem az (amiatt nagyon parázok) : Lehet ebből bírósági ügy vagy valami komolyabb? Értesítik az iskolámat ? Olvastam, valahol hogy a gyámhatóságnak szólnak és ki vizsgálja hogy mi miért volt, és ezután következik a tárgyalás ahol mindkettőnk meg kell jelenünk. Tényleg jön a gyámhatóság ? Nem lehet ezt az ügyet ennyivel lezárni? (hogy felvette az őr a jegyzőkönyvet és se rndőr se bíroság se gyámhatóság?)

14/L

2017. júl. 27. 16:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Mi lett belőle? Elmúlt a szörnyű érzésed miatta?
2020. júl. 29. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!