Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi az a Chewbacca védelem?

Mi az a Chewbacca védelem?

Figyelt kérdés

Olvastam a Wikin, de nem igazán jön át.

Főleg, hogy Tomcat is alkalmazta és be is jött neki.

WTF?

Nekem az jön le, hogy össze-vissza baromságot kell beszélni meg hajtogatni, hogy semmi értelme, de gondolom O.J. Simpson se ennyivel úszta meg.

Tehát mi is akar ez lenni?

Köszi.

2017. júl. 20. 23:11
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
2017. júl. 20. 23:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Első mondatban leírtam, hogy ezt már olvastam.
2017. júl. 21. 05:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, pontosan azt jelenti, hogy össze kell zavarni a hallgatóságot mindenféle baromság hajtogatásával, utána pedig ki kell nekik adni az utasítást, hogy ha egyetértenek, akkor támogassanak téged.
2017. júl. 21. 06:57
 4/9 A kérdező kommentje:

És ez komolyan működik?

Elhiszem, hogy egy jegyellenőrt ezzel meglehet etetni, de azért egy ilyen ügyben....

2017. júl. 21. 08:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában a bűnösségről képzetlen emberek döntenek a bemutatott érvek és bizonyítékok alapján (esküdtek). Ha bűnösnek találják, akkor a bíró ítéletet szab ki.

Ez a technika pont arról szól, hogy a vádakról kezd el beszélni, majd áttér egy másik témára, amiben logikai ellentéteket mutat, amivel mindenki egyet tud érteni. A témaváltást gyorsan elfelejtik az emberek és a beszéd végére csak a kétség marad meg.

Ez nem ügyvédi technika, többször hallottam már embereket így érvelni és sokkal könnyebb terelni a témákat , mint követni, hogy az egyes témák közti analógiákban hol van logikai bukfenc.

Tetemrehívással, tételmondatok kimondatásával, közös alapok elfogadtatásával simán le lehet győzni egy ilyen érvelést (1v1-ben).

Védelmi beszédben viszont nincs már lehetőség reagálni. Mivel az esküdtek nem képzettek, bizonytalanok lesznek, és bizonytalan esetben nem ítélnek 'bűnöst'.

2017. júl. 21. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit pontosabban: azért nem teljesen random dolgokról kell beszélnie annak, aki ezt a védelmi technikát alkalmazza, a south parkos és tomcat verziója már paródiák.

A lényeg, hogy olyan dolgokat kell felhozni, amik valamilyen szempontból tényleg kapcsolódnak az ügyhöz, amivel elhiteted a hallgatósággal, hogy releváns dolgokról beszélsz, de valójában nem vezethető le belőlük logikailag a végső állítás.

OJ védője sem az Endoron élő vukikról beszélt, hanem a gyilkosság és a lefolytatott eljárás bizonyos körülményeiről, amik valóban megtörtént események voltak, de valójában semmi olyan nem volt bennük, ami OJ ártatlanságát logikailag igazolta volna.

2017. júl. 21. 09:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2017. júl. 21. 09:19
 8/9 hájaaa ***** válasza:

Tessék egy igazi csubakka védelem :D

www.youtube.com/watch?v=N4omDX0jr6o

2017. júl. 21. 14:19
 9/9 anonim ***** válasza:

"Igen, pontosan azt jelenti, hogy össze kell zavarni a hallgatóságot mindenféle baromság hajtogatásával, "

Ez tomketnek nagyon jól megy ! :XD.

2017. júl. 21. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!