Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet majd védekezni a...

Hogy lehet majd védekezni a visszaélésekkel szemben az elektronikus recept kapcsán?

Figyelt kérdés

Nekem még így papíralapon is a kedves háziorvosom is "legyártott" nem keveset a nevemre, aztán ugye ismertek a közgyógyosok nevére történő gyógyszerkiváltás asszisztensnek, haveroknak, a közgyógyos meg csak les, hogy mi történik, csak azzal szembesül h lefogyott a kerete.

Ha még papír alapja se lesz semminek, egyáltalán a kedves páciens honnan a feléből értesül arról, hogy neki bármit is felírtak? Hát X háziorvos, akármelyik másik orvos leül, bepötyögi a rendszerbe, aztán kiváltja (tudom, elvileg kell személyi, na de főleg kisebb várásokban ugye a háziorvosok kb napi szintű bejáró vendégek a patikákban, szóval ez a visszaélés nyomtalanul meg tud történni, meg aztán abban se vagyok biztos, hogy minden gyógyszertár tényleg majd olyan szigorúan betart mindent és csakis személyire adja ki, ami a rendszerben van, amikor éppen 100-an állnak sorba).

Nagyon nincs ez a rendszer jól kitalálva sztem ... ugyan istenítik, csak éppen semmiféle biztonsági elemet nem látok benne, ami a pácienst védené!

Egy a kérdés tehát:

Hogy véded ki, ha még csak tudom ásod sincs arról, hogy a fejed fölött gyógyszerkiváltások történnek a nevedre?

És ha netán meg is tudod pl az ügyfélkapus rendszerből, hogyan bizonyítod, hogy nem te voltál?

Jogásznak nem tűnik enyhén hézagosnak ez a rendszer így?

(és tehát én már megtapasztaltam h akár a patika akár a háziorvos is hogyan él vissza még papíros receptekkel is, na most akkor ezek után csak könnyebb lesz a dolguk ...)

2017. júl. 5. 10:18
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

9

hogy nincs rászorulva?

Mátr hogyne lenne, elmondom neked akkor az egyik esetet csak a sok közül.

nekem volt egy gyógyszerre 90%-os szakorvosi javaslatom, mentem felíratni, erre közölte szemrebbenés nélkül h de ő azt már felírta egyszer. Mondom mi ????

És hát ja, kiderült, h tényleg felírta a nevemre, csak nem nekem, és ki is váltotta valaki, na most itt azért ugye megint az anyagi érdekek, ugyanis simán felírva lett volna kb 24 ezer a 3 havi adag, így 90%-osra meg ugye jól jött neki. És holmi emberi életek ezeknél nem játszanak, ez esetben is elég fontos gyógyszerekről volt szó, de hát ugye az érdekek felülírják azt, hogy te életben maradj, és megint ott kötünk ki, h semmit se tud a páciens bizonyítani.

Másik komment:

Akkor légyszi linkelj már nekem egy olyan írást, ahol igen részletesen le van írva ennek az egésznek a menete, mert ugyan rengeteg cikket találok, de mind elég felszínes. köszi

2017. júl. 6. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!