Elloptam egy 130 ft-os csokit és lebuktam! Annyira megbántam már. Az úgynevezett barátnőm vitt bele ő sokkal több mindent lenyúlt mint én. Majdnem kivágtak az iskolából! Most emiatt mit fogok kapni? L/15
Kedves Kérdező!
Ez általában tipikus, én is jártam már így. Mi vidéken laktunk, és a haverokkal kimentünk a határba, ők meg elkezdték dézsmálni a szőlőt. Persze én is ott voltam, mert nem akartam kihúzó lenni, de egy szemet nem ettem. És kitalálhatod kit kaptak el? Engem. Akinek a legnagyobb bűne az volt, hogy nem akarta beköpni a barátait.
Ha tényleg csak az a csoki volt, és más rosszat nem csináltál, akkor nem kell számítani rendőrségre, meg bíróságra. Viszont jól leszidhatnak, és tök ciki lesz, de ez szerintem rád fér, hogy életre megtanuld, hogy nem szabad lopni. Bizony az élet olykor kemény leckéket ad, és még ha igazságtalannak tűnik is, hidd el, később hasznát fogod látni.
20E alatt a rendőrség nem kezdeményez eljárást. Egy biciklis az autómban szaladt, a kár potom 15E lett, és így nem érte el ezt a minimum küszöböt.
Lopásra visszatérve, sok-sok fiatal megbotlik úgy mint te is. Én is nyúltam már le egy szelet csokit, és mitagadás telefonokat is. Mert kellet a pénz.
Szerencsémre nem kaptak el, de ne tudd meg milyen para az, hogy keresik a telefont és te vagy az egyik gyanúsított.
Ajánlom az élményt, azoknak a fiataloknak akik lopnak ha megússzak később már az utcáról sem vennék fel más értékét.
"Annyira megbántam már."
De csak azért, mert lebuktál.
11:37-nek: miért nem figyelsz a hírekre? A 20.000 Ft-os határ mindenkire vonatkozik. 10.000-ről emelték fel nem is olyan nagyon rég! Most 20 az határ, addig csak szabálysértés. Nálunk a boltosok ettől akadnak ki, mert ez alatt az összeg alatt a tetten ért tolvajhoz ki sem jönnek a rendőrök, mondván, semmi értelme. Akkor én most "nyugodtan" lenyúlhatnék bárhonnan bármit, ami 19.990 Ft, és meg sem büntetnének!!!
A lényegre visszatérve, azt hiszem egy életre megtanultad a leckét. Én kiskoromban egy Sport szeletet dugtam a zsebembe, és lebuktam. Úgy be voltam tojva, hogy csoda. Ráadásul az eladó a második szomszédunk volt. Mikor látta a kétségbeesésemet, megígértette velem, hogy soha ilyet nem teszek, és akkor nem mondja el a szüleimnek. Ne tudd meg, milyen érzés volt ezek után a szemébe néznem. Azóta sem jutott eszembe, hogy valamit is fizetés nélkül kivigyek egy üzletből. Jó lecke volt.
A suli mit kezdene veled? Legfeljebb a szülőknek jelzik, bár vannak sokkal komolyabb dolgok, amit a pedagógus nem jelezhet a szülőnek. Ne aggódj, és válogasd meg jobban a barátnőket.
alap szabály
a multiktól lehet lopni mert ők is lopnak tőled
de csak onnan
én is voltam már így de nem 15 évesen még 5 éves koromban loptam piti dolgokat élelmiszer boltból de nemúgy volt hogy bementem és sunyiban levettem egy csokit a polcról
hanem csak simán levettem a polcról a csokit és kisétáltam vele utánam jött az eladó és azt mondta hogy most még megtarthatom a csokit és nem csinál belőle nagyügyet
de legközelebb baj lesz és nem is lopttam többet
Milyen elit iskola lehet az, ahol csipsz*r 130Ft-os csokit egyáltalán szóbahoznak ?
Én hetente csórok 3x250Ft-os csokit, a kutyát se érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!