Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vissza kell fizetnem a családi...

Vissza kell fizetnem a családi pótlékot ha saját hibámon kívül küldték?

Figyelt kérdés
Áprilisban mondták nekem hogy már régen nem járna a családi pótlék, mert befejeztem a középiskolát, és egyetemistáknak már nem jár. Bementem a helyi államkincstárba hogy mit kell tenni? írtam egy levelet majd most küldték hogy fizessem vissza. Lehet kérvényezni hogy ne?
2017. jún. 27. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem önhibádon kívül történt, hisz gondolom jelezni kellett volna, hogy ne küldjék tovább, mivel nem járt. És mivel jogosulatlanul vetted igénybe, így megtehetik, hogy visszafizettetik veled.
2017. jún. 27. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérvényezni, hogy ne? :D Ha lehetne, akkor mindenki azt csinálná.

Ilyenkor neked kell szólni. Sajnos visszakell fizetni, esetleg azt illetően írhatsz, hogy rászorultsági alapon havi törlesztőrészletekben kelljen.

2017. jún. 27. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Neked KELL jelezni hogy már nem kell a csalàdi! Ezèrt nem önhibàdon kìvül törtènt, azaz jogos a követelès!
2017. jún. 28. 09:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor a páromnak miért küldték a levelet hogy mivel elvégezte a középiskolát így nem jár a családi? Ők sem jelezték hogy leérettségizett hanem automatikusan küldték a levelet. Akkor hogy is van ez?
2017. jún. 28. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy van, hogy adatbázisból dolgoznak, mégpedig eltérő hozzáértésű és lelkiismeretű emberek.

Nem tudni, hogy rosszul szerepeltél az adatok között, vagy az ügyintéző trehány volt, vagy most volt revízió, a lényeg, hogy most vették észre. A párodét meg rögtön a jogosultság lejárta után.

A törvényt te is ismerhetted (nem számít, ha nem), tudhattad, hogy jogtalanul kapod. Ha előbb szólsz, előbb vége.

2017. jún. 28. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!