Ha jön a végrehajtó?
Szóval az lenne a helyzet, hogy van egy barom apám, meg a fia, akik folyamatosan csak az adósságot halmozzák. Anno a devizahiteles időszakban felvettek pénzt, hogy megvegyenek egy dolgot. Persze ezt mivel jól megemelkedett, nem fizette senki. Bátyám nem lakik itt, de papíron igen. Apámmal vagyok, a ház az én nevemen, ő haszonélvező.
Jönnek a papírok, már végrehajtónál 1-2 eset, csöngethetnek foglalni. A kérdésem az lenne, a végrehajtó bármit elvihet a lakásból? Pl. számítógépem, saját cuccaim, amikhez nekik semmi közük? Vagy csak azt, ami bizonyíthatóan az ő nevükön van? Honnan tudják, hogy egy eszköz pl. az enyém?
Nincs közöm a hitelhez sem. A ház is csak azért van az én nevemen, mert volt eszem, és nagyszülőm rám íratta, amíg tudta, hogy ha meghal, ne örököljön a fia (apám), mert akkor még a házra is rászállnak. Nem hagytam, még az ügyvédet is én fizettem ki, mindenki más tett rá magasról.
Én nem tehetek róla, ha valaki hülye a pénzügyekhez, valamint nem mondhatom meg azt se hogy márpedig ez a hitel nem kell, az a cucc nem kell, szépen összegyűlt nekik, egyedül én vagyok tiszta. Ha nagyszülőm ezt nem intézi el, (azóta már sajnos meg is halt), már lehet az utcán lennénk. És azért haszonélvező az apám, mert ez volt az egyik feltétel az árírásnak.
Így van.
Ráadásul piacképes ingóságokat keresnek, mivel az a cél, hogy azok értékesítése esetén a tartozás megtérüljön.
Az a legrosszabb út, ha nem engeded be a végrehajtókat. Bármikor felnyittathatja az ingatlant, és adott esetben a jelenléted nélkül fog foglalni, ami azért is rosszabb, mert nem tudsz bizonyos dolgokról nekik nyilatkozni. Mint például, hogy minden ingóság a Tied, az apádat pedig csak megtűröd, mert mégis csak az apád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!