Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaptam ma egy ilyen levelet a...

Kaptam ma egy ilyen levelet a NAV-tól. Mit takar ez? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Tájékoztatjuk, hogy ön biztosítási jogviszonnyal vagy egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsággal 2011.08.13-tól kezdődően sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, sem a NAV nyilvántartása szerint nem rendelkezik. Magyarországon a hatályos jogszabályi előírások szerint azok jogosultak az állami egészségügyi szolgáltatásra akik biztosítottak, vagy jogszabályban meghatározott egyéb jogcímen jogosultak egészségügyi szolgáltatásra. Akinek rendezetlen az egészségügyi szolgáltatást megalapozó jogviszonya, az is megkapja a megfelelő szolgáltatást, de a jogosultságot megalapozó jogviszonyt rendeznie kell. Amennyiben a jogosultságát az adóhatósághoz járulékfizetési kötelezettség alapozza meg, a meg nem fizetett járulékot utólag kell megfizetni. Az állami adóhatóság és az egészségügyi szolgáltatásra jogosultság megfelelő rendezése érdekében a nyilvántartás szerint biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezőket, vagy jogszabályban meghatározott egyéb jogcímen egészségügyi szolgáltatásra nem jogosultakat előzetesen értesíti.

2017. jún. 20. 07:03
1 2
 11/16 EagleHUN ***** válasza:

7#-nek igaza van. Az iskolai jogviszony igazolásával meg kell keresni a NAV-ot.

Ha most érettségiztél és nappalin akkor kb stimmel a dátum is hogy mikor regisztráltak a rendszerben! Kb 6 éve amikor megkaptad a személyidet.

2017. jún. 21. 05:22
 12/16 EagleHUN ***** válasza:

Nem tudom ez érint-e téged:

[link]

2017. jún. 21. 07:56
 13/16 A kérdező kommentje:
1 hónap múlva leszek 19.
2017. jún. 24. 13:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Tök mindegy hogy hány éves vagy, a lényeg a jogviszony. 40 évesen is lehetsz nappali tagozatos egyetemista és 18 évesen is lehetsz iskola és munka nélkül, akkor magadnak kell fizetni.
2017. jún. 24. 19:06
 15/16 A kérdező kommentje:
Szereztem iskolalátogatásit,állítólag ezzel "védve" vagyok. Hétfőn bemegyek a NAV-hoz aztán kiderül.
2017. jún. 24. 20:48
 16/16 anonim ***** válasza:
19 évesen nem lehet 6 évnyi tartozásod, mivel 28 éves korodig jár a tb
2017. jún. 24. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!