Ezért feljelenthetnek?
Beszeltem egy lanyal , akitol kertem olyan kepeket kuldott a fenekerol bugyiba. Nekem azt mondta 14 éves nemsokara 15 . Nem kuldtem el senkinek ,de akartam tole masik kepet is azt irta nem kuld, erre en irtam neki hogy vannak rolad kepeim . Megkerdezte és mit akarok vele én csak egy mosolygos smileyt irtam ezért feljelenthet?
Azt mondta oruljek h nem jelent fel ,de letiltott.
9# meglehetősen félreérthetőre sikerült. Ezért feljelenthet zsarolás miatt, de mint már említettem ( 4-es vagyok ) bizonyíték híján nem ítélnek el.
Mellesleg nem, nem csinálja ezt mindenki. Ilyet az idióta hülyegyerekek csinálnak, akik erre verik magukat ( nem perverz értelemben ) hogy képet kaptak. Egészen addig amíg meg nem verik vagy börtönbe nem csukják őket. Ja igen, letöltendő börtön büntetésre ítélhetnek a zsarolás miatt. Vagy akár már a kísérlet miatt is.
"Btk. 367. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Btk. 10. § (1) Kísérlet miatt büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be. (2) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni."
"Konkrétan zsarolni próbáltad...ezért már szép feljelentést lehet összehozni."
Zsaroláshoz vagyoni hátrány bekövetkezése kell,hol van itt vagyoni hátrány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!