Végülis milyen állampolgár Soros?
Vagy azt írják róla, hogy amerikai, vagy hogy magyar származású amerikai, vagy hogy amerikai-magyar.
De elméletileg izraeli állampolgár is kell, hogy legyen, nem?
Vagy megvonták tőle?
Vannak itt izraeli kommentelők is; biztos tudják.
Na, megkérdeztem a feleségemet. :D
Merthogy a munkája miatt közvetetten, de kapcsolatban áll vele. Amerikai-magyar.
Az rendben van, hogy esetleg Mr.Soros maga azt mondja magáról akárkinek, hogy amerikai-magyar.
De ettől még nyugodtan lehet az izraeli törvények szerint izraeli is.
Mint ahogy nyugodtan mondhatná csak azt is, hogy egyszerűen amerikai. Csak hogy rövidebb legyen.
# 6
És ez mennyiben releváns info? Én is Londonban lakom, mégsem vagyok angol, és van így ezzel még pár millió ember itt.
Kérdező, látom, nagyon ráragadtál erre az izraeli kérdésre. Izrael . amely államnak Soros soha nem volt az állampolgára és feltehetően nem is lesz - utálja Sorost, mert ő a palesztin felszabadítási mozgalmat támogatta, dollármilliókkal mégpedig.
Sorosnak az anyja egyébként nem volt zsidó, jó, hogy itt elbeszélgettetek arról, hogy ki is minősül zsidónak (pláne izraelinek).
NEM ragadtam rá semmilyen kérdésre, nem is olyanokat kérdeztem, akiknek fogalmuk sincs róla.
Eleve, amikor Izrael létrejött, arról volt szó, hogy a világon szerte élő zsidók mind feltétel nélkül államolgárai lesznek. Attól függetlenül, hogy kérik-e, vagy odamennek-e valaha.
Viszont megvonhatták tőle.
Brit állampolgár is könnyen lehetett; a háború után ott élt 56-ig vagy hogy, ott szerzett egyetemi diplomát, nem? Hogy most az-e, azt megintcsak a briteknek ismertebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!