Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Garázdaságot a saját lakásom...

Garázdaságot a saját lakásom területén el tudok követni?

Figyelt kérdés

A történet, hogy illetéktelen személy jött be a lakásomba. Felszólítottam, hogy távozzon, mire elindult felém, amit én fenyegetőnek véltem, ezért meglöktem. Fenékre esett, és lehorzsolta a kezét. Kijött a rendőrség, az illető azt mondta, hogy magánváddal kíván élni KTS miatt. Később visszakozott, hiszen megmondtam neki, hogy ebben az esetben én meg magánlaksértés miatt teszek feljelentést.

Attól tartok viszont, hogy a zsaruk buzgómócsingok lesznek, és ráhúzzák a lökésre a garázdaságot, közvádra.

Szerintem ez nem garázdaság, mert hiányzik a kihívóan közösségellenesség, hiszen a lakásom nem közösségi tér, de én nem vagyok jogász.

Ti mit gondoltok?

Köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 29. 02:19
 1/7 anonim ***** válasza:
És mit akart a pali a lakásodban?
2017. máj. 29. 03:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Olvasd el a garázdaság tényállását a Btk-ban, és megtudod.
2017. máj. 29. 05:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Tehát valaki aki az engedélyed nélkül bement a lakásodba, többszöri felszólítás után sem hagyta el a helyet, hanem még fenyegetően elindult feléd, te önvédelemből meglökted, amitől ő felhorzsolta magát, tehát egy 8 napon belül gyógyuló sérülést szerzett.

Nem hiszem, hogy a rendőrök a körberöhögésen kívül bármit is csinálnának az üggyel. Viszont tényleg, mit akart ott az emberke, hogy ennyire nem akart elmenni? :D

2017. máj. 29. 05:30
 4/7 anonim ***** válasza:

"alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen"

Volt ott valaki, aki megriadhatott ettől?

:)

A rendőrség nem ügyészség, az ügyész nem fog vádat emelni.

2017. máj. 29. 05:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez sima önvédelem volt. Nem szerzett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket úgyhogy max könnyű testi sértés lehetne a vád, de mivel a saját otthonodat védted így ez sem áll meg.

Az illető viszont elkövette a magánlaksértés vétségét amiért 2 évet is kaphat.

[link]

2017. máj. 29. 06:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod elkövetni. Nem áll meg.
2017. máj. 29. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, garázdaság megvalósulhat magánterületen is. Viszont ez nem az.

Amúgy, miért érzem azt, szándékosan azért ment be, hogy valami miatt fel tudjon jelenteni?

2017. máj. 30. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!