Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az utcán (közterületen)...

Ha az utcán (közterületen) spontán megáll pár ember beszélgetni akkor arra a Gyülekezési jog szabályai vonatkoznak?

Figyelt kérdés

2017. máj. 19. 23:06
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ezek után én semmin sem csodálkoznék😂

De egyébként a válasz amit keresel, nem.

2017. máj. 19. 23:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Felmerült bennem ez a kérdést, gondoltam felteszem itt hátha kapok rá értelmes választ. Nem tudom most mi a problémátok. Lehet hogy hülyén fogalmaztam de ha megkapnám a választ hogy milyen szabályok vonatkoznak a közterületen való beszélgetésre akkor elnézést kérnék de így, hogy le betegeztek nem tudok mit tenni. Azért köszönöm, és remélem hogyha egy témában laikusok lesztek és kérdést tesztek fel vele kapcsolatban akkor hasonló válaszokat kaptok majd.
2017. máj. 19. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:
2017. máj. 19. 23:54
 4/4 anonim ***** válasza:

2. § (1) A gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések (a továbbiakban együtt: rendezvény) tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják.

(2) A rendezvény résztvevői jogosultak a közösen kialakított álláspontjukat az érdekeltek tudomására hozni.

(3) A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.

3. § A törvény hatálya nem terjed ki

a)4 a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlésekre;

b)5 a templomban és a vallásgyakorlásra rendelt más helyen szervezett vallásos szertartásokra, rendezvényekre és a körmenetekre;

c) a kulturális és sportrendezvényekre;

d) a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényekre.

A lényeg, hogy azért jöttök össze, hogy a véleményeteket békésen kinyilványítsátok. Ha haverokkal összejöttök sörözni akkor a véleménynyilvánítás nem áll fenn, így erre a helyzetre gyülekezési jogról szóló törvény nem alkalmazható.

A kérdésre a válasz: nem, nem vonatkoznak.

2017. máj. 22. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!