Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azt jól tudom, hogy 8 évvel...

Azt jól tudom, hogy 8 évvel ezelőtt a választási rendszerrel kapcsolatban még lehetett volna népszavazást kiírni?

Figyelt kérdés

2017. máj. 13. 10:30
 1/4 Shai-Hulud ***** válasza:

Elvileg most is lehetne, ha a Nemzeti Választási Irodában nem olyanok ülnének, mint akik ott ülnek...

Mindaddig, amíg az NVB-ben a Fidesz hű emberei vannak, az összes ilyen benyújtott kérdést el fogják kaszálni.

Elvben nálunk demokrácia van, csak *valamiért* a demokratikus intézményrendszer nem tud normálisan működni.

2017. máj. 13. 11:08
 2/4 A kérdező kommentje:

szerintem ez a mostani törvények és alaptörvény szerint nem lehetséges, persze a választási iroda dönti el, de nem is tehetne mást, mert a törvény kötelezi

kérem olyan válaszoljon, aki ért is hozzá, előre is köszönöm

2017. máj. 13. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Bármiről tarthatsz népszavazást, ha megvan a megfelelő számú aláírásod hozzá.

Az persze más kérdés, hogy az Iroda addig fogja húzni-halasztani, csavarni, stb., hogy a végén évekig nem lesz belőle semmi érdemi döntés.

2017. máj. 13. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:
kérem ne írjatok hülyeségeket, ha nem értetek hozzá! Nem lehet akármiről, nem lehet alaptörvényről, nem lehet költségvetésről, nem lehet hadüzenetről, nem lehet új intézményről, stb. De régen se lehetett ezek egy részéről.
2017. máj. 13. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!