Ha valaki talál egy lőfegyvert az erdőben, de nem jelenti a rendőrségnek, hanem otthagyja, akkor azért később megbüntethetik?
Csak úgy általánosságban kérdeztem. Például az ember felemeli, megfogja, stb. hogy valódi-e a fegyver és így rákerülnek az ujjlenyomatai. És utána visszarakja a helyére és otthagyja.
Később valaki más is megtalálja, és ő jelenti a rendőröknek. A rendőrök kimennek és elviszik a fegyvert és ujjlenyomatokat vesznek róla. Megtalálják rajta az én ujjlenyomataimat és számon kérik rajtam, hogy mi közöm van a fegyverhez.
"Megtalálják rajta az én ujjlenyomataimat és számon kérik rajtam, hogy mi közöm van a fegyverhez."
És a rendőrség honnan fogja tudni, hogy az a Te újjlenyomatod?
Nem tudom, hogy van-e olyan kötelezettség, hogy ha találsz valamit, azzal kezdeni kell akármit is, de egy biztos:
"hanem otthagyja"
ha beviszed a zsarukhoz, azzal a birtokodba kerül (ha ideiglenesen is) és így kimeríted a lőfegyverrel való visszaélés tényállását, ami 2-8 év börtönnel fenyegetett. Tehát mindenképp ott kell hagyni, amit tehetsz az az, hogy kihívod a yardot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!