Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zaklatas alapesete milyen...

Zaklatas alapesete milyen buntetessel jar?

Figyelt kérdés

Konkretan erre gondolok: 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év. (Mielott azzal jonnetek hogy ha a torvenyt bemasoltam akkor nyilvan tudom milyen buntetes de vannak korulmenyek amik befolyasolhatjak)

Volt baratomat jelentettem fel mert nem volt kepes felfogni, hogy vege a kapcsolatunknak. Buntetlen eloeletu. Nem akarom, hogy ebbol nagyobb baja legyen neki csak annyit akartam, hogy beken hagyjon. Azota kiderult mert mar volt kihallgatason, hogy pszichiatriara is bekerult akkor fejezodtek be a zaklatasok (telefonhivas,sms es kulonbozo kozossegi oldalakon tortent megkereses). Elvileg orvosszakertohoz is kuldik. Kaphat-e ezert komolyabb buntetest?

2017. máj. 5. 12:41
 1/3 anonim ***** válasza:
ha arra gondolsz, hogy börtönbe fogják-e zárni, akkor a válasz, hogy eléggé valószínütlen.
2017. máj. 5. 16:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezer valamennyi hivast es tobb szaz smst bizonyitottak ra illetve volt, hogy kamu facebookokrol is irt nekem. Az a helyzet hogy o nem most volt eloszor pszcihiatrian. 2012be diagnisztizaltak nala Schizophrenia simplex-et. (Legkisebb merteku skizofrenia) Akkor kapott ra gyogyszert amit azotta elhagyott ed tunetmentes volt. Akkor se voltak kepzelgesei vagy hangokat nem hallot csak erzelem mentesseg es egyebb tunetek jelentkeztek nala.
2017. máj. 5. 16:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha az adott illető büntetlen volt eddig akkor általában felfüggesztett de mivel lehetséges hogy kóros elmeállapotban követte el ezt vizsgálja a szakértő.Ha az alatt akkor semmit vagy mint írtam felfüggesztett vagy más büntetési tétel szóval nincs nagy valószínüsége.
2017. máj. 6. 01:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!