Zaklatas alapesete milyen buntetessel jar?
Konkretan erre gondolok: 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év. (Mielott azzal jonnetek hogy ha a torvenyt bemasoltam akkor nyilvan tudom milyen buntetes de vannak korulmenyek amik befolyasolhatjak)
Volt baratomat jelentettem fel mert nem volt kepes felfogni, hogy vege a kapcsolatunknak. Buntetlen eloeletu. Nem akarom, hogy ebbol nagyobb baja legyen neki csak annyit akartam, hogy beken hagyjon. Azota kiderult mert mar volt kihallgatason, hogy pszichiatriara is bekerult akkor fejezodtek be a zaklatasok (telefonhivas,sms es kulonbozo kozossegi oldalakon tortent megkereses). Elvileg orvosszakertohoz is kuldik. Kaphat-e ezert komolyabb buntetest?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!