Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Birtokháborítás-e, ha valaki...

Birtokháborítás-e, ha valaki az én udvaromat fényképezgeti?

Figyelt kérdés

Volt feleségem utál, és ahol lehet feljelentget mindenért. Többek között rám akarja nyomni, hogy veszélyes az udvarom, mert el akar tiltani a gyerekektől. Amúgy az udvar nem veszélyes, de nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy már másodszorra állt neki fényképezgetni az udvart az utcáról. Elég zavaró, hogy megfigyel. Ez birtokháborításnak minősül? Vagy bárki bárkinek az udvarát fényképezgetheti, én is odamehetek akárkihez, megfigyelhetem, fényképezgethetem?

Amúgy olyankor csinálta, amikor nem voltunk otthon, így senki nincs a képeken, de akkor is zavaró. És köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 24. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen az, birtokháborítás.

Jogsértést követ el a tevékenységével, de a fénykép készítésének célja is számít, tehát ha valóban veszélyesnek itélkhetik az udvarodat és ennek a ténynek a bizonyítása céljából fotózott, akkor nem sok mindent tehetsz.

2017. ápr. 24. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképpen!
2017. ápr. 24. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Zaklatásért tegyél feljelentést ill ezzel párhuzamosan a gyámügyön bejelentést, ha bármilyen formában akadályozza a láthatást.

És keress fel egy ügyvédet!

2017. ápr. 24. 20:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Közterületről fényképez, nem? Google-t is felnyomhatom akkor mert látszik az udvarom? NEM. Igy Te sem tudsz semmit tenni.
2017. ápr. 25. 18:02
 5/6 anonim ***** válasza:
4: Sötét vagy te ehhez de nagyon.
2017. ápr. 25. 18:09
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is eszem,be jutott a Googlemaps autója. De azt is észrevettem, hogy csomó helyről már kitiltották őket. Egy csomó utcáról nincs felvétel, vagy ha van, nem nyilvános. A saját házamat se látom már olyan közelről, mint régebben. Azt hiszem, ők is személyiségi jogokat sértenek ezzel, ráadásul nyilvánossá teszik az interneten. Ha rámentek, bizonyos országokban semmi nem látszik, legfeljebb néhány főút...

Mindenesetre az, hogy a Google milyen törvényeket sért (vagy nem), az ő dolguk. A kérdés továbbra is az, hogy törvénybe ütközik-e, hogy valaki egy számára idegen udvart fényképezget a tulajdonos beleegyezése nélkül, sőt kimondottan akarata ellenére.

2017. ápr. 25. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!