Ismert emberről tehetek fel internetre fotót az engedélye nélkül?
ha egyértelműen kompromittáló, sértő rá nézve, tehát nem politikai értelemben, hanem mondjuk szexuálisan, vagy magánjellegű, családi jellegű a kép, akkor igen, és nem is lenne etikus a részedről
Amennyiben politikailag kompromittáló, akkor nem hinném, hiszen politikai közszerepléssel ilyen kellemetlenség együtt járhat.
De azért az, hogy jogilag megütheted-e érte a bokádat, és az, hogy kiskapukon keresztül revansot vesz-e rajtad, két külön dolog...
Természetesen lehet következménye. Közszereplőknek többet kell tűrnie, mint másoknak.
Te ártó szándékkal tennéd közkincsé a fotóját. Volt már olyan a történelemben, hogy valami balul sült el.
Láttad az Egy becsületbeli ügy című filmet?
Az ezredesnek az érvelésében volt sok logika. Nem mentem fel, de ott a határon nagyon kemény az élet, s irodából könnyű ítélkezni.
Úgy gondolod, hogy a karaktergyilkosság hasznos, mert kibuktatsz valakit, akit valamiért nem csípsz.
Csak nehogy kiderüljön, hogy valami sokkal rosszabbat támogatsz ezzel.
Most attól zeng a sajtó, mennyit lopnak ezek. De azok, akik mondják, ugyanezt tették. kibuktatsz most valakit, hogy visszakerülhessen a bukott a mézes bödönhöz. Nem is tudod, hogy ezt teszed, de olyan jókat mond.
Jogilag egyébként van elég komoly tűréshatár. most is van valami ügy, amiről az információm hiányos, így csak sejtem, hogy az egyik ellenzékinek a melegsége támadási felület. Ez már nem tartozik abba a körbe, amit tűrnie kell jog szert.
Egy meghatározott emberről van szó, ha jól értem. A fotót jogilag akkor teheted közzé az engedélye nélkül, ha az politikai tevékenysége közben történt.
Ha mondjuk náci karlendítéssel köszön egy gyűlésen, az mehet. De az nem, hogy a strandon megpaskolta egy idegen nő fenekét. Akkor sem, ha napjainkban a nők nagyobb megbecsülésének az élharcosaként tündököl.
Nyugodtan közzé teheted.
Az előttem szóló sok igazságot felsorol, de abban téved, hogy csak olyan fotót lehetne közzétenni az illetőről, ami politikai tevékenysége közben készült. Szép is lenne..
A közszereplőktől elvárható, hogy bizonyos mértékig a magánéletüket, a múltjukat is megosszák azokkal, akiket képviselnek.
Gondolok itt olyasmire, hogy bárkinek joga van tudni egy közszereplőről, kivált, ha az polgármester, hogy kikkel barátkozik, mivel foglalkozik, voltak e a múltban az erkölcsiségét megkérdőjelezhető cselekedetei, stb.
Aki az ilyen dolgait nem szeretné közszemlére tenni, az ne menjen polgármesternek. Ha mégis, hát vállalnia kell a kockázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!