Egy embernek lehet a két keresztneve azonos?
Haverommal viccelődtünk, de engem komolyan érdekel hogy ez jogilag megengedhető-e.
Mert nyilván értelmetlen, de tiltja törvény?
(Például hogy valakinek az legyen a neve, hogy Kovács Péter Péter)
#2 21:50 Nem unatkoztunk, mert szeretjük a másik társaságát és szétröhögtük magunkat. Én meg kíváncsi voltam hogy ez amúgy törvényileg lehetséges-e. Ez nem kamukérdés, nem si trollkodok, tényleg meg szeretném tudni.
Inkább te unatkozol, ha már nem léptél vissza egy másik kérdéshez, hanem inkább írtál egy kommentet, amivel senki sem jutott előrébb :P
#3 21:59 Minket meg egy Máté Máté nevű fickó ihletett meg, onnan kaptam az új nevem :D
Ezt találtam:
"A keresztnévről a szülőknek kell dönteniük az alábbi törvényeket és rendeleteket betartva:
Legfeljebb két utónevet lehet anyakönyvezni.
Ugyanazon anyától származó, egyazon napon született gyermekek nem viselhetnek megegyező utónevet."
Ezen kivül más megszorítás nincs.
Azt nem tudom, hogy konkrétan tiltva van-e, de semmi értelme nincs, és közröhej tárgyává tenné a gyerekét aki két azonos keresztnevet adna neki.
Olyan, hogy a vezetéknév és keresztnév azonos arra van példa nem egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!