Ajándékozhat-e a szülő az egyik gyerekének ingatlant úgy, hogy a másik gyerekének majd járjon belőle köteles rész?
9, naosztakkor? A gyerek mondja meg a szülőnek, hogy mi legyen a szülő tulajdonával? Nemár...
A gyereknek semmi köze a szülő tulajdonához. Majd a szülő szépen eldönti mit és mennyit ad és milyen elosztásban. Egy átlag szülő mondjuk nem bszik ki a saját gyerekével, pláne nem a másik javára. Legyen az a gyerek 16 vagy 40, egy "mégis mit képzelsz?" típusú kiosztás járna ám rendesen..
És amúgy ha ilyen erőszakos, a szülő miért őt kedveli jobban?
Szerintem elég gyakran előfordul, hogy a szülő valamiért ki van szolgáltatva az egyik gyerekének. Ha tenne ellene, akkor meg vadidegeneknek lenne kiszolgáltatva.
Mondjuk, csupa jóindulatból, egyedül el sem tud menni pl. közjegyzőhöz, vagy máshova.
A kérdés csak az, hogy a tulajdoni lapra rá tudná-e, íratni amikor az egyik gyerekének ajándékozza az ingatlant, hogy azért a másik legalább a köteles résznek megfelelően részesüljön belőle. Miután a szülő már meghalt.
15.49.
Bonyolult dolog a családi kapcsolatok világa. Nincsenek kiosztások, a felszín alatt folynak a dolgok, sokszor csak találgatni lehet, hogy mi miért van úgy, ahogy van.
Van olyan erőszakosság, ami nem is látszik, érződik annak a hétköznapokban.
Ez igaz.
Én az egész ajándékozás dolgot hagynám. Egyszerűen fogni kell egy ügyvédet és átírni az ingatlant mondjuk 60-40%ban a két gyerekre.. vagy ahogy tetszik. És haszonélvezőnek beírni a szülőt. Ha a gyerekek így nem tehetik ki a szülő szűrét, de az örökösödés nem zavar be a képbe, hiszen már nem a szülőé a hely.
Ehhez mondjuk együttműködés kell, vagyis ezt mindhárom résztvevőnek alá kell írnia..
Köszönöm.
Az baj, ha mind a háromnak részt kell venni, mert az egyiknek, akinek az ajándékozás lenne, ez nem tetszene. Meg a százalékozás sem. Ahogy tudom. Valahogy a köteles rész megnevezés személytelensége segíthetne, nem úgy tűnne, hogy a szülő osztja el.
Szerintem a kovetelozo gyerek amint megkapja az ingatlant, abban a pillanatban a szulok hajlektalanok lesznek, jobb esetben valami oregothonba vagy elfekvobe lesznek beb4szva.
Mi alapjan kovetelozik? En elzavarnam a fenebe, inkabb fizetnek egy idegennek, segitsen, gondozzon az, mint egy ilyen kovetelozo kolyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!